Metajelentés: Angyalból ördög

Metajelentés: Angyalból ördög

A nemrég bevezetett rework-nek köszönhetően Mercy népszerűsége néhol eléri a 100%-ot.

A néhány héttel ezelőtt bevezetett Mercy rework-ről senki nem sejtette, hogy ekkora hatást fog gyakorolni a kompetitív Overwatch ranked rendszerére. A több fős újraélesztés átdolgozása miatt sokan már temették a karaktert, azonban a statisztikák szerint Mercy a legtöbbet mainelt karakter minden tier-ben.

Egy hölgy mindenki felett! Top 10 main hősök a 6. szezonban

TZeus | 17/10/08 12:53 Hihetetlen módon képes beszippantani az embert az Overwatch, akár a funolás, akár a komolyabb, competetive gamelés tekintetében. Az egyik legfontosabb kérdés viszont, hogy melyik hőst válasszuk, ha leülünk játszani. A meta ismereteinket felhasználva mindig könnyebb dönteni, kik az erősebbek, és miként lehet több esélyünk.

Most az Omnicmeta közzétette az aktuális metajelentését is, amiben megerősíti a korábban olvasottakat, és döbbenetes adatokkal egészíti ki. Az Overwatch története során nem volt rá még példa, hogy egy karakter bármelyik rankon jelen legyen minden játékban, azonban most Mercy-nek sikerült összehoznia a lehetetlent, mivel Master és Grandmaster-ben is 100% a választási aránya. Ez abszolút félelmetes a játék kiegyensúlyozottságára nézve, és attól tartunk, hogy a már kilátásba helyezett nerf sem fog változtatni a helyzeten. 

Dr. Ziegler mellett Hana Song, azaz D.Va is átalakításra került, és a fejlesztőcsapat felére csökkentette a Defense Matrix használhatósági idejét, illetve kapott egy új képességet a Micro Missiles személyében. Sokan vele kapcsolatban is már a véget vizionálták, azonban a karakter ettől függetlenül életképes maradt, csupán a szerepköre csökkent és leginkább offtank-ként hatékony. A nerf miatt természetesen más karakterek is bekerültek az aktuális metába, mint Roadhog és Reinhardt, akik mostanában abszolút jól teljesítenek a korábbiakhoz képest. Az aktuális választási arányok tehát a következők:
ow omnicmeta hero usage

Az új Ressurrect mechanizmusnak köszönhetően tehát Mercy szárnyal, és angyalból rövid úton ördöggé vált, mivel nagyjából minden játékban előfordulhatunk vele. A többi Support választási aránya hozzá képest hatalmasakat esett; különösen Ana, aki néhány hónapja még hasonlóan extrém népszerű volt. D.Va-tól sokan nagy esést vártak, azonban a korábbiakhoz képest csak mérsékelten csökkent a használati aránya, továbbá az alacsonyabb rankokon továbbra is a legtöbbet választott tank. 

A DPS hősöknél Doomfist és Sombra vezeti a népszerűtlenségi listát, az élen pedig McCree és Soldier található, ha a magasabb régiókat vizsgáljuk. Junkrat valamivel visszább esett, azonban Bronze-ban továbbra is az egyik legtöbbet választott hős. Na de nézzük is meg pontosan, milyen arányban változtak a legnagyobb nyertesek és vesztesek az elmúlt hétben. 

A győztesek
ow omnicmeta gainesr

Mercy minden rankon legalább 12%-al teljesített jobban, mint az előző statisztika készítésekor, ráadásul Grandmaster-ben 50%-ot ugrott, ami már abszolút extrémnek mondható. D.Va népszerűsége a ladder alsó régióiban nőtt, a felső tierekben viszont  Roadhog és Reinhardt hozott szép számokat. 

A vesztesek
ow omnicmeta losers

Nem meglepő módon minden rankon a Supportok állnak vesztésre Mercy miatt, a leginkább meglepő dolog viszont az, hogy Ana a Master és Grandmaster-ben is abszolút kiesett a játékosok kegyeiből. Szegény Lúció sincs éppen jó formában, mivel minimum 5%-ot csökkent a népszerűsége. A tankok egyik nagy vesztese pedig Winston a felső régióból, ahonnan szépen lecsúszott a korábbiakhoz képest. 

Ez lett volna tehát a jelenlegi metajelentés az OmnicMeta tollából. Összességében Mercy extrém módon népszerű, és ha így folytatódik; a többi Support teljesen kihal majd a játékból, aminek biztosan sokan nem örülnének.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!