Íme a történelem 5 legjobb Dota 2 mérkőzése

Íme a történelem 5 legjobb Dota 2 mérkőzése

Nem könnyű dönteni a sok felejthetetlen pillanat közül, de van egy pár, amelyik kiemelkedik a mezőnyből.

Az elmúlt 7 évben, a Dota 2-ben időről időre izgalmasabbnál izgalmasabb, felejthetetlen mérkőzéseket lehetett látni. Van valami szenzációs és különleges érzelem ezekben az összecsapásokban. Sokszor egy órától is hosszabb egy küzdelem és elég egyetlen apróbb hiba, ami a végét jelentheti. Ebben a játékban a tétek is óriásiak, hiszen a világbajnoki döntő, a The International a legnagyobb összdíjazással rendelkezik. Játékosok élete egyetlen nap leforgása alatt teljesen megváltozhat, vagy otthon töprenghet arról, hogy mi lett volna, ha.

Kapcsoljátok be a biztonsági öveket, és készüljetek fel egy történelmi utazásra a Dota 2 világában. Nézzük meg együtt, melyek voltak az eddigi legnagyobb és legemlékezetesebb párharcok.

Alliance vs Na'Vi - TI3 Döntő, Game 5

A legtöbb szurkoló zsigerből vágni fogja, hogy mi történt azon a finálén, nem véletlenül. Ez a történelem egyetlen olyan döntője, melyben ötödik mérkőzésre került sor. A Dota 2 El Classicoja nem is érhetett véget másként. Mindkét csapat elkeseredett küzdött a győzelemért, a végjátékban pedig Gustav "s4" Magnusson jelenete az egyik legikonikusabb pillanatot eredményezte.

Evil Geniuses vs Team Secret - Starladder X Döntő, Game 5

Ez a finálé azért különleges, mert a legnagyobb nevekkel volt zsúfolásig tömve mind a két csapat. A Secret a második lanján vett ekkor részt és egészen idáig dominálta a mezőnyt, olyan játékosokkal, mint Clement “Puppey” Ivanov, Kuro “KuroKy” Salehi Takhasomi, és Johan “n0tail” Sundstein. Úgy tűnt senki nem állíthatja meg őket azon a napon. A felsőági előnyük miatt 1 win-ről indultak, tehát csak 2 meccset kellett volna megnyerniük és övéké a trófea. Az EG azonban ezt teljesen másként gondolta, a küzdelem az utolsó, mindent eldöntő mapig jutott. Egy 60 perces csata után a többi már történelem.

Alliance vs Cloud9 - ESL One Frankfurt 2014 negyeddöntő, Game 2

Habár a C9 sosem nyert semmilyen nagy tornát a legsikeresebb időszakában 2014-ben, az ötösük az egyik legnépszerűbb volt a nemzetközi mezőnyben. Jacky “EternaLEnVy” Mao vezetésével ez a csapat győzött vagy vesztett a leglátványosabban, és az ESL Franfurt sem képez ez alól kivételt.

Evil Geniuses vs EHOME - TI6, felsőág elődöntő, Game 1

A vb előtti top versenyek közül három esetben is dobogós helyezést értek el az amerikaik. De az EHOME elleni első meccsük talán az egyik legemlékezetesebb ebből az évből. Egy nagyon intenzív adok-kapok mérkőzést vívott a két fél egymással. Miután elveszítették az összes barakkjukat, egy utolsó védekezésre maradt még erejük, amelyből nem akármilyen végkifejlet született.

Speed Gaming vs Team DK - MLG Columbus Nagydöntő, Game 3

Még 2013-ban, 5 ázsiai szupersztár létrehozott egy minden eddiginél erősebb csapatot, a Team DK-t. Akkora nevek kerültek be közéjük, mint Xu “BurNIng” Zhilei, Chai “Mushi” Yee Fung, és Lei "MMY!" Zengrong. Nem kevés tapasztalattal a hátuk mögött, 36 meccsükből 30-at megnyertek az év folyamán. Ezek alapján mindenképp ők voltak a torna esélyesei. Könnyedén el is érték a döntőt.

Annak ellenére, hogy sokan őket tartották a világ legjobbainak, a Speed Gaming teljesen keresztül húzta a számításaikat. Visa problémák miatt, Pittner “bOne7” Armand nélkül vágott neki a kisebb csapat a versenynek, és kénytelen voltak segítségül hívni Artour “Arteezy” Babaev-et. Ő ekkor debutált Lan versenyen. A meglepetés ereje hatott és az eddig legmeghökkentőbb eredményét produkálta a Speed Gaming a Dota 2 történelmének.

Nektek melyek a legemlékezetesebb mérkőzések?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!