A beGeniust diszkvalifikálták a Rainbow Six Pro League-ből

A beGeniust diszkvalifikálták a Rainbow Six Pro League-ből

Sajnálatos módon húztak egy nem túl zseniálisat.

Mindig szomorú látni, amikor a profik illetéktelen eszközökhöz nyúlnak. Így volt ez a beGenius esetén is, akiknek egyik játékosa, Shaiiko (Stéphane Lebleu) a PENTA Sports elleni szeptember 28-i meccsen macrokat használt, azonban így is elvesztették 1:2-re a küzdelmet. A mérkőzés utáni vizsgálódás során további csalásokkal is megvádolták a srácot, de ezeket nem sikerült bizonyítani.


Végül kiderült, hogy Shaiiko makrókat vetett be a győzelem érdekében, amit az ESL anticheat szoftvere szúrt ki. A meccs teljes ideje alatt –több mint 2 óra időtartalomról beszélünk– olyan sebességgel nyomta le a '4 4 4' billentyűkombinációt egymás után 47-szer, a '4 4 4 4 4'-et pedig 24-szer, amire egy ember se képes.

Miután felmerültek a játékos által okozott problémák, a liga szervezői kapcsolatba léptek a beGenius-szal, de ők tagadták a vádakat. Ennek ellenére igen kemény szankciókat kapott a játékos és a csapata is: a játékost 2 évre eltiltották az összes ESL versenytől, a csapatot diszkvalifikálták a Rainbow Six Pro League-ből, továbbá minden eddigi eredményüket érvénytelenítették, és a korábbi pénznyereményeik is odalesznek. Egyedül a Rainbow Six Challenger League, vagy más ESL versenyek kvalifikációi maradtak nekik, amin kizárólag a szervezők esetleges engedélyével vehetnek részt.

Mit gondoltok, igazságos volt az ítélet?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!