Lefülelte a Blizzard a kínai Overwatch másolatot, majd pert indított! -Videó

Lefülelte a Blizzard a kínai Overwatch másolatot, majd pert indított! -Videó

Ez a mobilos verzió hatalmas: pixelről pixelre lemásolták az Overwatchot, és kiadták saját termékként!

A Blizzard legeslő FPS játéka, az Overwatch világszerte elég nagy sikernek örvend. Úgy tűnik azonban, hogy ebből a tortából mások is szeretnének egy szeletet. A kínai Heroes of Warfare fejlesztője, a 4399EN Game az óriáscég árnyékában akart egy kis pénzt keresni ezen az ötleten.

A Heroes of Warfare konkrétan egy pofátlan másolat –vagy mondhatni, egy leminősített Overwatch játék–, amelyik a karaktereit, a térképeit és a mechanizmusát illetően tagadhatatlanul hasonlít a Blizzard játékára. Megfigyelhető, hogy mindegyik hőst ázsiai beütésűre terveztek (–nem véletlenül–), és a mapok külsejét is mindössze egy kicsit variálták. (Temple of Anubis például kapott egy kis Ilios beütést.)


Csak (rövid) idő kérdése volt, hogy feltűnjön a Blizzardnak és a kínai forgalmazójának; a NetEasenek a 4399EN Game munkássága. Nem is késlekedtek, azonnal pert indítottak ellenük, kártérítést és bocsánatkérést-, valamint a játék App storeból való eltávolítását követelve

A 4399EN Game egyelőre még nem válaszolt a vádakra, de igazából sokat nem is jelentene tőlük bármiféle reakció. Hamarosan búcsút inthetünk az egyik legpimaszabb kópiának.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!