Dota 2 történetek: Szerzetesből a halál hírnöke

Dota 2 történetek: Szerzetesből a halál hírnöke

A Halál ezer arca közül egyik sem volt ennyire groteszk. Necrophos vigyorát még a rothadás után sem felejtik, az egyszer biztos.

Dota AllStars

A megszentelt emberek –kiket eretneknek tartott– kegyetlen halállal lakoltak bűneikért. Rotund'jere-t haraggal és undorral töltötte el az élő teremtmények látványa, gonosz szellemeket küldve csapott le rájuk. Élvezettel pusztította el a lelkeket, és minden egyes megsemmisítésével egyre erősebbé vált. A puszta jelenléte rothadásnak indította és elsorvasztotta az élőket. A szenvedés mesterévé avanzsálódott, nyomában a halál járt. Senkinek nem kegyelmezett, ki az útját keresztezni merte, minden félkegyelműt egy kaján vigyorral elpusztított.

Dota 2

Egy jelentéktelen sötét és gonosz szerzetes emelkedett bíborosi címre a nagy pestis pusztítása idején, miután a feljebbvalói egymás után haláloztak el. Míg a Rend más tagjai a betegeken próbáltak segíteni, az újonnan felszentelt bíborosunk, Rotund'Jere Rumusque Katedrálisába vonult vissza, ahol a haldokló nemesek tulajdonainak megkaparintásán ügyködött, és spirituális jutalmakat ígért nekik, ha a földbirtokaikat a nevére íratják. Eljött azonban az idő, mikor a pestis már nem tombolt annyira, ezért a Rend felfigyelt a viselkedésére és eretnekség vétségével bűnösnek találták, majd arra ítélték, hogy a pestissel fertőzött területeken szolgáljon, mellé pedig megátkozták egy lassú és hosszan tartó betegséggel. De nem számoltak a szervezetében kifejlődött immunitással. Elkapta a kór, de ahelyett, hogy elrothadt volna tőle, az erejét táplálta a fertőzés. Rövid időn belül pedig átváltoztatta őt egy pestis mágussá: ő lett a Járványok Pápája. Necrophosnak kezdte hívni magát és beutazta a világot, terjesztve a kórságot mindenfelé, faluk és városok lettek az enyészetévé, hatalmasra növelve erejét.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!