Sikeres revans, szoros meccsek! Ilyen volt a HD2L 3 szezonjának LAN döntője

Sikeres revans, szoros meccsek! Ilyen volt a HD2L 3 szezonjának LAN döntője

A magyar dota képes a fejlődésre, az utóbbi 2 LAN mindenképp ezt bizonyítja. A HD2L az eddigi legsikeresebb kezdeményezés itthon, és folytatódik ezután is!

Új helyszínen, új játékosokkal és új izgalmakkal ért véget a HD2L 3. szezonjának LAN döntője az Infinity Esports bárban.

A májusi finálét –amely rengeteg embert megmozgatott– követően nem volt kérdés az újabb offline rendezvény. Akárcsak az előzőnél, hosszú küzdelemsorozat után az első és a második divízió 2-2 legjobban teljesítő csapata kvalifikálta magát a bajnoki cím sorsáról döntő mérkőzésekre. Nagyjából most is annyian érdeklődtek a helyszínen, mint az előző eseményen, illetve a streamet is szép számmal követték a nézők.
Akadt némi nyeremény is a legjobbaknak illetve a szerencsés kiválasztottaknak:

A párharcok a vártnál fordulatosabbakra és kiélezettebbekre sikerültek:

Divízió 2

Ha/Ver|Hands of Midas 1-2 Rotary


A győztes Rotary csapata

A csoportmérkőzések során az aranykezűek simán nyertek 2-0-ára, és a másodosztályt is megnyerték, tehát papíron nem lett volna akadálya a diadalnak. A revansra éhező Rotary azonban nem így gondolta. Az első meccsben egy meglepő utolsó Brood Mother pick még a Midas malmára hajtotta vizet, viszonylag gyorsan be is fejezték az első gamet, majd után a Rotary megtáltosodott. Aztán jött tőlük a régi sláger, Phantom Lancer mellé Keeper, ilyenkor csakis győzelemről álmodhat a gamer. Laza 50 perces adok-kapok után, 93 killt követően harmadik mérkőzést erőszakoltak ki a Midasból. A szünet után az esélyesebb csapat végül összeomlott, 26 perc alatt a Magnus ultik ellenére is vereséget szenvedtek a Troll-Sniper párostól, így nem akármilyen fordítást láthatott a nagyérdemű.


A másik ötös, a Hands of Midas a Ha/Ver-ból

A két döntő között tombolasorsolás volt, és különböző nyereményjátékokban is részt lehetett venni, akár a helyszínen tartózkodóknak, akár az otthonról a streamet követőknek. Ezen kívül volt még egy 1v1 torna is, amelyet végül Solar nyert Metal ellen, így ő vihette haza a főnyereményt; amely egy pöpec kis billentyűzet volt.

Divízió 1

Deadly Five 2-0 Hokotro


A kétszeres bajnok Deadly Five

A megszakításokkal tarkított grand final első mérkőzése egészen parádésra sikerült. 65 percnyi tömény izgalom (-és most nem a bárban kapható alkoholra gondolok). Egészen az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy ki nyerheti meg a gamet, de végül a címvédő örülhetett. Aztán a HK elfáradt, BALAZS Anti-Mage-vel ráadásul nem is nagyon tudtak mit kezdeni, kevés lockdownjuk volt hozzá, és többször is csodával határos módon menekült meg a haláltól. Ez így már sok volt, szóval a D5 megvédte bajnoki címét, és másodszor is felült Magyarország képzeletbeli Dota 2-es trónjára. A csapat support sztárja, Brian pedig zsinórban harmadszor nyerte meg a HD2L kiírását.


A Div 1 második helyezettje, a Hokotro

A kommentátorok is rendkívül profi körülmények között dolgozhattak:

A LAN tehát izgalmas összecsapásokkal szinte probléma mentesen zajlott, igaz a nettel az éjszaka folyamán nem volt minden rendben, de erről nem a szervezők és az Esport bár tehetett. Megállás azonban nincs, hiszen hamarosan indul majd a Magyar Dota 2 Liga 4. szezonja.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!