A színtévesztőknek nem működik a colorblind mód az Overwatchban

A színtévesztőknek nem működik a colorblind mód az Overwatchban

Nem lehet kellemes egy ilyen genetikai problémával együtt élni, a legkevesebb tehát a kiadó részéről, ha a hátrányos helyzetűek játékélményére is odafigyel.

Az Overwatch számos beállítással rendelkezik, amelyeket a játékosok kedvükre módosíthatnak. A célkeresztek állíthatóak, az érzékenységet is tökéletesen be lehet lőni, minden billentyűt külön testre szabhatunk, és még sorolhatnánk. Mindezek mellett található még három, előre konfigurált colorblind mód is, amely a színvakoknak és színtévesztőknek nyújt nagy segítséget. Ez első olvasásra egy nagyszerű dolog lenne, viszont az ilyen hátránnyal küzdők számára jelenleg nem ér semmit; ugyanis nem működik.

Redditen már többen foglalkoztak a témával és leírták, hogy sok sebből vérzik ez az opció. Többféle verziója létezik a színvakságnak, ehhez mérten a Blizzard bele is rakott három variációt, ezzel segítve a hátrányos helyzetűeket. Viszont ezek a személyek azt állítják, sokkal rosszabb ezzel a játék számukra, mint egyébként. Egy felhasználónak a tritanopiás beállítás jobban működött, mint a másik kettő, pedig nem is tritanopiás. Sőt, számára az eredeti színek is használhatóbbak.

Amit egy tritanopiás lát a szivárvány színeiből

Nem ez az első alkalom, hogy panaszkodnak ezen beállítások miatt. Egy régebbi Overwatch streamer, Kolorblind, színvak Bastion játékos is panaszolta, hogy szimplán nem működik neki egyik opció sem. Javaslata szerint a betegséggel küzdőknek teljesen testreszabható lehetőségeket kellene biztosítani, így mindenki megtalálhatná azt, ami a számára a legmegfelelőbben működik.

Remélhetőleg a Blizzard komolyan veszi a dolgot, mert a színlátási és tévesztési zavarok sok embert érintenek világszerte, és érdemes rájuk is figyelni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!