Dafran visszatért eltiltása után, és senkinek sem kegyelmez

Dafran visszatért eltiltása után, és senkinek sem kegyelmez

A tékozló fiú néhány napja feltűnt az európai szervereken, és terrorizálni kezdte a laddert.

Néhány hónappal ezelőtt hatalmas botrány robbant ki, amikor a Blizzard eltiltotta a világ egyik legjobb játékosának számító Daniel "Dafran" Francesca-t trollkodásért, meccsek eldobásáért, 18+ tartalom közvetítéséért, és toxic chat használat miatt. Dafran-t nem nagyon rázta meg az eset és annyit fűzött hozzá, hogy "Őszintén szólva *********, mi lesz velem és a ********** karrieremmel, mind ****************." Szavai és cselekedetei azonban nem csak rá, hanem aktuális csapatára; a Selfless-re is hatással volt, olyannyira, hogy kulcsfigurájuk botrányos körülmények közötti elvesztése után fel is oszlott.

Overwatch Survivor: kiesett a Selfless is

A májusban kezdődött tendencia nem várt áldozatot követelt.

Azóta persze a játékosok nagy része új otthonra talált, Daniel "dhaK" Martinez és Jay "sinatraa" Won például a San Francisco Shock Overwatch League csapatának tagja lett (utóbbi ráadásul évi 150 ezer dolláros álomfizetésért). Dafran ekkor nyom nélkül eltűnt a közösségből, viszont pár héttel a botrány után egy Twitter posztban bejelentette, hogy visszavonul a profi Overwatch-tól, és visszatér korábbi munkahelyére a McDonalds-ba. Elmondása alapján a folyamatos játék és gyakorlás idővel az idegeire ment és depressziós lett, szóval még örül is a kényszerpihenőnek. Természetesen mindez nem indokolná a toxic viselkedést, a folyamatos káromkodást, meccsek eldobását, továbbá a folyamatos griefinget, azonban a saját-, és más profi játékosok félmondatai és elejtett szavai alapján kijelenthető, hogy mindez instabil mentálitásának egy tünete.

Dafran egyébként még azt is hozzátette, hogy képtelen jó útra térni és meghazudtolni önmagát, ő ilyen és kész, el kell fogadni, továbbá a karrierjében egyedül a hírnevet és a drámát élvezte, amit sokszor okozott bajkeverő viselkedésével. A bejegyzésben továbbá az is szerepel, ha lesz lehetősége visszatérni, tovább fogja terrorizálni a ranked meccseket, streamereket fog snipeolni, toxikoskodni fog, kedve szerint káromkodni a voice illetve text chateken, vagyis teljes mértékben önmagát adja majd. 

Hónapokkal később most úgy tűnik, hogy beváltotta az ígéretét, mivel néhány napja feltűnt az európai szervereken, és nagyon rövid idő alatt egészen a régiós ranglista negyedik helyéig jutott. Segítségére ebben Tracer, Genji és Soldier:76 voltak, ráadásul az OverBuff statisztikái szerint játékideje közel felében "on fire" státuszban volt, ezzel is bizonyítva különleges képességeit.

shadder2k on Twitter

3 reformed players and a mercy main

Dafran azóta valamivel visszaesett, viszont úgy gondoljuk mindez nem a képességei hanyatlásának, vagy a Match Making rendszernek köszönhető, csupán szokásához híven ismét nekiállt trollkodni és megkeseríteni a Grandmaster játékosok életét. A fentebb idézett shadder2k is valószinűleg megbánta a "reformed" kifejezést, mivel nemrég a smurf accountján visszautasította Dafran duo ajánlatát, és egy hangulatos zenével egybekötött mémviharban letörölte a barátlistájáról, ráadásul még reportolta is.



Összességében szomorú látni, hogy Dafran még mindig nem veszi elég komolyan önmagát és a mérhetetlen tehetségét, amely megadatott neki ebben a játékban. Ha tippelnünk kellene, körülbelül 2-3 hónapon belül ismét felfüggeszti a Blizzard, vagy egyenesen perma-t ad neki. 

Ti mit gondoltok, Dafran megtud-e valaha változni, vagy továbbra is csak káoszt és negativitást okoz a ladderen?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!