Összejöhet a TI7 visszavágója az ESL One Hamburg döntőjében

Összejöhet a TI7 visszavágója az ESL One Hamburg döntőjében

Az Evil Geniuses kiesése talán meglepetésnek mondható, de így is bombaerős az elődöntő mezőnye.

A Dota Pro Circuit első szezonjában a 2 Minor után az első Major is bemutatkozott, méghozzá Hamburgban. A 8 csapat 1 millió dollár mellett 1500 Kvalifikációs Pontért is harcba szállt.

Az utolsó napon már csak 4 együttes maradt, 4 pedig búcsúzott a további küzdelmektől. A top 4-ben a pontok elosztása még kérdéses lehet, hiszen a pénzen kívül nem mindegy, hogy pontokból is mennyit is visznek haza a csapatok. Alsó-ág ráadásul nincsen, a 2 elődöntő győztese máris a fináléban találja magát.

A jelenlegi rangsor:


Az látszik, hogy a Minorokra is érdemes odafigyelni, mert sok pontot lehet velük szerezni, és ne felejtsük el, hogy a TI8-ra ezen lista alapján lehet kvalifikációs jogot szerezni.

Az A csoportból meglehetősen magabiztosan jutott ki elsőként a Team Secret, előbb az EG-t, majd a Newbee-t verték meg és lettek a kvartett győztesei. A második helyért ádáz harc dúlt, hiszen a Newbee és az EG pályázott rá, végül hatalmas küzdelem után a kínaiak örülhettek jobban, a Newbee tehát a 2. lett.

A B csoport sem volt teljesen egyértelmű, a 2 óriás egymás között döntött az első helyről, és miután a Virtus.Pro 2-1-re megverte a TI7 aranyérmes Liquidet, nem volt kérdés, hogy meg van a továbbjutás is. A Liquid ezután a Keen Gaming ellen biztosította be az elődöntős helyezését.

A legjobb 4 párosításai:

Team Secret - Team Liquid

Puppey és Kuroky nem is olyan rég nézett egymással farkasszemet, hiszen az október közepzén tartott Starladderen összetalálkoztak, és akkor az utóbbi úriember örülhetett, sőt később az egész tornát is megnyerték.

Virtus.Pro - Newbee (ÉLŐ)

Nem sűrűn mérhetik össze tudásukat, legutóbb a TI7 csoportmérkőzései során játszottak 1-1-es döntetlent, előtte pedig január 7-én ütközhettek meg, akkor a Newbee 2-1 arányban győzni tudott. Viszont a tavalyi évben sorra behúzta az orosz VP a meccseit a kínaiak ellen. Bombaerős tehát mindkét párosítás, de csak 2 ötös kerülhet végül a döntőbe.

Az ágrajz jelenlegi állása szerint a TI7 döntőjének visszavágója is összejöhet, ha a Liquid és a Newbee sikerrel veszi az előttük álló akadályokat.

Az előzetesen 19:30-ra kiírt döntőről lesz magyar közvetítés, az alábbi csatornán:


Az elődöntőket addig a hivatalos angol streamen tudjátok követni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!