Az őszi szezon első állomásán rögtön új Major győztest avattak!

Az őszi szezon első állomásán rögtön új Major győztest avattak!

A Virtus Pro 133 nap után nyert újra nagytornát, és első alkalommal hódította el a Valve által kiírt Major versenyt.

Az ősz első Major versenyét a több, mint egy éve változatlan felállással teljesítő Virtus.Pro húzta be, miután a döntőben magabiztosan nyertek 2-0-ára a Team Secret ellen. Az ESL One Hamburg 1 millió dollárt és 1500 kvalifikációs pontot jelentett a csapatok számára, többek között a TI7 két döntőse is elindult Németországban, de az elődöntők során mindketten elvéreztek. A Team Liquidet a Secret, míg a Newbeet a VP búcsúztatta. A 2015-ös Major sorozat bevezetése óta az OG-n kívül csak a Team Secretnek sikerült elhódítani a serleget, egészen mostanáig, a Virtus Pro a harmadik a sorban a győztesek listáján.

Hosszú idő után jutott ez a két együttes egy újabb nagytorna fináléjába. A Secret az A, míg a VP a B csoportot nyerte meg. Az oroszok már itt is összetalálkoztak a TI7 győztes Liquiddel, miután a Keen Gaminget gyűrték le. 2-1-re végül a világbajnoknál is jobbnak bizonyultak, aztán egy újabb 2-1-es diadal következett a kínaiak ellen. A Secret hasonlóan domináns volt a hétvége alatt, hiszen előbb az EG, majd a Newbee ellen nyert, aztán az elődöntőben a Liquid ellen fordított 0-1-ről.

Grand Final

Game 1

A Secret egy veszélyes draft után belement az adok-kapokba, hiszen a magic sebzéssel megtűzdelt ötössel csak így volt esélyük. A Pugna mellé választott Lina egy ideig képes volt dominálni a mérkőzést a Mirana és a Spirit Breaker támogatásával.

Nem tudtak azonban a tervek szerint teljesíteni, Vladimir "No[o]ne" Minenko Snipere önkívületi állapotban volt, többször is killek sorozatát hajtotta végre biztonságot jelentő távolságból. Már az elejétől kezdve Solo hathatós segítségével elkezdték aprítani a midet, és többször is elintézték MidOne-t. Összességében mindegyik lanet megnyerték, Lil rotálása és Solo felbukkanása a lehető legjobbkor érkezett az esetek többségében. A lenti ösvényen a Secret összeállt és sikerült még visszakapaszkodniuk a mérkőzésbe, de ez sem volt elég. Nagyon megerősödött a Sniper, és nem is kegyelmezett, teljesen szétkapták vele Puppey-ékat. 40 percen belül meg is szerezték a vezetést.

Game 2

Az Enchantress ban nem rázta meg különösöbben a VP-t, rögtön kiválasztották helyette a Chent. Középre pedig elhozták a Vipert, így megint lehetett számítani a lanek megnyerésére. Sokat nem kellett várni, el is kezdték kialakítani a fölényüket. A Secret egy húzással próbálta elkerülni NoOne-t, így az Ember Spirittel MidOne-t fentre küldték és középre Ace Phantom Lancere érkezett. Az early game hasonló volt az első meccshez, bár talán még kevésbé talált fogást Puppey és csapata a VP-n, sőt a Spirit Breakerrel rendesen le is maradt szintben, a 15. percben még csak level 4-es volt. Ez idő tájt a VP már összeállt és elkezdett pusholni.

Solo és a Bane története egy külön tanulmányt is megérne, mint ahogyan Pasha és a Sand Kingje is gyilkos volt. Ők ketten egy magasabb szinten játszottak a többieknél. A timing, a spellek használata, az előre gondolkodás egy új válfaját mutatták be, egyszerűen tökéletesen gameltek. Ennek köszönhetően egyre jobban paszírozta be a bázisára a Secretet az orosz csapat, míg végül összeroppant a Csodacsapat, 2-0 a Virtus Pro-nak.

Először a Dota 2 történetében a torna legjobb játékosát is díjazták. Az MVP egy 50.000 dolláros Mercedes Benz boldog tulajdonosává vált. A közösség által megszavazott egyén nem lehetett más, mint Alexei "Solo" Berezin a Virtus Pro supportja.

Az ESL One Hamburg végeredménye:

1. hely: $500.000 és 750 Kvalifikációs Pont - Virtus.Pro
2. hely: $200.000 és 450 KP - Team Secret
3/4. hely: $90.000 és 150 KP - Team Liquid, Newbee
5/6. hely: $40.000 - Evil Geniuses, Keen Gaming
7/8. hely: $20.000 - SG e-sports, Fnatic

A Virtus Pro következő szereplése Horvátországban lesz, az AMD Sapphire Dota Pit Minoron vesznek részt november 2-án. A Team Secret most egy kicsit pihen, november 19-én viszont már Kínában a Perfect World Mastersen kell helytállniuk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!