2/2: Dél-Korea duplázott, megállíthatatlan volt a világbajnokságon

2/2: Dél-Korea duplázott, megállíthatatlan volt a világbajnokságon

Ezzel pedig már másodjára hódították el a versenysorozat 1. helyét.

A 2017-es Overwatch világbajnokság első napján kiváló mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi, a mezőnyből pedig végül Svédország, Kanada, Franciaország és Dél-Korea maradt versenyben. A meccsekről már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Rekord nézőszámot, és fantasztikus meccseket hozott a világbajnokság első napja

Sensevida | 17/11/04 16:05 A 2017-es Overwatch világbajnokság rájátszását a hétvége folyamán rendezik a BlizzCon-on és a megmérettetés nem csak a mérkőzések miatt különleges, hanem amiatt is, hogy itt debütál a Blizzard új Spectator módja is a játékhoz. A Versenysorozat időbeosztásáról pedig már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Az elődöntőket közép-európai idő szerint tegnap délután 17:30-tól tartották és újfent egy maratoni közvetítés várt ránk, nem is rabolnám tovább az időtöket, lássuk a mérkőzéseket!

Svédország vs. Kanada

A negyeddöntőben Kanada a sírból hozta vissza a mérkőzést az Ausztrálok ellen, Svédország viszont egyértelmű, domináns győzelmet aratott a britek felett, szóval a meccs favoritjának az európaiak számítottak. Meglepetésre az első pályát, Nepalt a tengerentúliak nyerték, viszont a svédek egyenlítettek King's Rown. A kiegyenlített erőviszonyok Hanamuran is látszottak, ahol végül, ha egy hajszállal is, de a Svéd válogatott győzedelmeskedett, a negyedik helyszínen viszont ismét Kanada nyert, szóval 2:2 állással érkeztünk meg a mindent eldöntő Oasis-re. Az adok-kapok itt is folytatódott, amiből végül Kanada került ki győztesen és így ők jutottak tovább a nagydöntőbe, a svédek pedig a bronzért szállhattak harcba. 

Franciaország vs. Dél-Korea

A franciák számára, akik az egykori Rogue csapatából kerültek ki, a tegnapi továbbjutás hatalmas eredmény és egy búcsúdal kezdete is volt, mivel a világbajnokság az utolsó verseny, ahol közösen játszottak együtt. A tavalyi világbajnok Dél-Koreát tegnap az Egyesült Államok sikeresen megszorongatta, azonban az ázsiai csapat számára mindez csak bemelegítés volt, mert sokkal jobban játszottak az európaiak ellen. A meccs azért nem volt feltétlenül egyoldalú, és a franciák méltó ellenfelek voltak az egész összecsapás során. A mérkőzést végül 3-1 arányban Dél-Korea nyerte, ezzel életben tartva reményeiket a címvédéshez. 

Svédország vs. Franciaország

A franciák hattyúdala talán a bronzmérkőzésen tündökölt leginkább, ahol nagyon jól játszottak a svéd válogatott ellen. A meccs végig abszolút kiegyenlített volt, és a gallok meg is nyerték Nepalt, az északiak azonban fordítottak King's Row-n, Hanamuraból ismét Drawnamura lett, Gibraltaron ráadásul az alakulatok még az első pontig sem tudták eltolni a Payload-ot, viszont a svédeknek több idejük maradt, szóval ők nyerték a helyszínt. Az ötödik pályán, vagyis Oasis-en szintén az északiak játszottak jobban, ezzel megszerezve a világbajnokság brzonzérmét, akárcsak a tavalyi versenyen. 

Kanada vs. Dél-Korea

Ha a rájátszás előtt azt mondja valaki, hogy idén Kanada a döntőig menetel, nagyon kevesen hittek volna neki, a válogatott viszont óriási küzdelmek árán (és egy kis szerencsével) mégis eljutott idáig. Ezzel szemben Dél-Korea a versenysorozat egyik nagy esélyesének számított már a kezdetektől fogva, ráadásul címvédőként nagy csalódás lett volna, ha nem jutnak be a döntőbe. A Bo7 szériát az ázsiai válogatott hatalmas lendülettel kezdte, és az első három pályát, ha nem is simán, de végül megnyerték. Junkertown-on Kanada szépíteni tudott és Numbanin is igen szoros küzdelem alakult ki, azonban Dél-Korea behúzta ezt a pályát is, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt. Dél-Korea így végül megvédte világbajnoki címét és ismét bizonyították, hogy a világ legjobb Overwatch játékosai ebből az országból származnak. 

Habár a versenysorozat nem tudta megismételni az első nap nézettségi számadatát, az alábbi statisztikán mégis jól látszik, hogy a Blizzard ingame hirdetései megtették a hatásukat. 
ow wc blizzard stream numbers

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!