In memoriam Dennis

In memoriam Dennis "INTERNETHULK" Hawelka

Néhány napja elvesztettük az Overwatch e-sport legendás alakját, most rá emlékezünk. 

Már biztosan értesültetek róla, hogy az Overwatch e-sport egyik legendás alakja, Dennis "INTERNETHULK" Hawelka néhány napja tragikus hirtelenséggel elhunyt 30 éves korában. A szomorú hírt a Team Liquid tette közzé a Twitter oldalán, a kompetitív közösség pedig egyöntetűen gyászba borult, mivel egy olyan ígéretes fiatal tehetséget veszítettünk el, aki pozitív személyiségének köszönhetően rengeteg ember életére nagy hatással volt.

Team Liquid on Twitter

In Loving Memory, Dennis "INTERNETHULK" Hawelka

INTERNETHULK számára nem az Overwatch volt az első e-sport, amiben kipróbálta magát, hiszen korábban már a World of Warcraft, StarCraft II és League of Legends címekben is játszott kompetitív szinten, mégis a Blizzard FPS játéka indította be ténylegesen a karrierjét, és itt is ért fel a csúcsra. Első csapatát még a bétában alapította 2015 végén HULKTastic néven, amiből később az IDDQD néven elhíresült verhetetlen európai mixcsapat lett. A számtalan sikernek köszönhetően felfigyelt rájuk az amerikai EnVyUs, és a srácokat végül egy hónappal az Overwatch hivatalos indulása előtt le is szerződtették. Erről az időszakról és a profivá válás folyamatáról INTERNETHULK még az év elején mesélt nekünk egy videó keretein belül.

Az általa felépített csapat a tengerentúlon is állta a sarat és első komolyabb sikerüket az OG Invitational versenyen érték el, ami után még számtalan kisebb nagyobb online és offline győzelem következett. Játéktudása és karrierje miatt időközben bekerült a világbajnokságon induló német válogatottba is, a BlizzConon tartott rájátszás csoportköréből ugyan nem jutottak tovább, viszont a rendezvényen Dennis temérdek barátságot kötött a többi profi játékossal és e-sport személyiséggel. 

Ez után az EnVyUs hatalmas lehetőséget kapott ugyanis a csapatot meghívták a koreai OGN által szervezett új bajnokságra az Overwatch APEX-re, ahol az e-sport hazájának legjobb játékosaival mérhették össze tudásukat. A csoportkör nem sikerült éppenséggel felhőtlenül Hulkék számára, mivel gondok adódtak a csapaton belül, ami végül odáig fajult, hogy Ronnie "Talespin" DuPree összeférhetetlenségi indokokra hivatkozva ott is hagyta őket a rájátszás kezdete előtt pár héttel. Dennis azonban nem esett kétségbe, és meghívta beugrónak  a thaiföldi Pongphop "Mickie" Rattanasangchod-ot, akivel még a BlizzConon haverkodtak össze.

Mickie Pongphopʕ*ﻌ*ʔ on Twitter

I never forget that why Im here. I wasnt rdy to be a pro player but Hulk gave me the biggest chance to proof myself. Rest in peace Dennis.

Az EnVyUs Mickie részvételének köszönhetően először legyőzte a nagy riválisnak számító Rogue-ot, aztán a KongDoo Unica következett, végül pedig a döntőben az A.F. Blue együttesét is sikerült megverniük, ezzel pedig ők lettek az első nyugati csapat, akik Koreában Lan győzelmet tudtak bezsebelni. Még ebben a hónapban egyébként sikerült megnyerniük az MLG Vegas-t is, amivel bebiztosították két kontinensen dominanciájukat, Dennis pedig elérte régi álmát, és e-sport bajnok lett mindkét féltekén. 

A csapat számára ez után kisebb lejtmenet következett, és a második APEX szezonban már nem tudták megismételni a bravúrt, ami végül oda vezetett, hogy a játékosok és az új edző, Kyle "KyKy" Shouder  nemes egyszerűséggel kirúgták Hulkot az alakulatból. Az esemény hatalmas drámát generált a kompetitív Overwatch világában, de Dennis nem ült sokáig a babérjain és bejelentette, hogy az ősi rivális Rogue-nak lesz az elemzője a következő APEX szériában, célja pedig nemes egyszerűséggel a bosszú.

Internethulk is going Rogue

Internethulk is going Rogue -Clipped by Noukky

Sajnos a franciák a halálcsoportba kerültek kint Koreában, és ki is estek még a rájátszás kezdete előtt, szóval hősünk nem tudott visszavágni egykori csapatának, és nemsokkal ezután bejelentette visszavonulását az aktív játéktól, továbbá azt is, hogy a jövőben a Team Liquid Overwatch csapatának vezetőedzői feladatait fogja ellátni. A Liquid mindig is egy közepes képességű alakulatnak számított (ennek ellenére én durva fanboy voltam már az első versenyük óta -a szerk.), ahol már elég régóta más címek veteránjai szerepeltek és a siker messze elkerülte őket, szóval Dennis-re igencsak nagy feladat várt. Minden deficit ellenére azonban sikerrel vette az akadályokat, és a csapat irányítása alatt második helyezést értek el az Overwatch Contenders nulladik szezonjában. 

Az öröm és a csapattal való munka viszont nem tartott sokáig Hulk számára, mivel a Liquid nemsokkal ezután feloszlatta Overwatch divízióját, a játékosokat pedig szélnek eresztették. Edzői ambíciói miatt Dennis szerencsére lehetőséget kapott a szervezet League of Legends csapatánál, és az elmúlt hónapokban velük készült az LCS következő szezonjára, amikor is néhány napja bekövetkezett a tragédia. 

Őszintén szólva INTERNETHULK elvesztése mélyen érintett engem is, mert egy olyan hőst vesztettem el, akire azóta felnéztem, hogy először láttam Twitchen közvetíteni. Mindig pozitív személyisége és hatalmas küzdeni akarása rettentően inspiráló volt számomra és az egész kompetitív Overwatch közösség számára is. Hiányozni fogsz mindnyájunknak, nyugodj békében!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!