150.000 dolláros RL bajnokságot rendez az ELEAGUE

150.000 dolláros RL bajnokságot rendez az ELEAGUE

Az amerikai e-sport liga úgy határozott, megnyitja kapuit a profi Rocket League csapatok számára is.

Az ELEAGUE Amerika egyik legnevesebb e-sport ligája, láthattunk már tőlük CS:GO, Overwatch, Injustice 2 és Street Fighter 5 versenyeket, most pedig a Rocket League lesz a következő, amit oltalmuk alatt képernyőre visznek.

Az Adidas beperelte az ELEAGUE-t

Állításuk szerint túlságosan hasonlítanak a logók.

Az ELEAGUE vezetősége nemrég jelentette be, hogy partneri kapcsolatot kötöttek a Rocket League-et fejlesztő és publikáló Psyonix-szel, december elején pedig kezdetét is veszi a szóban forgó verseny. Christina Alejandre, az ELEAGUE és a Turner Sports e-sport vezérigazgatója így nyilatkozott:

"A Rocket League egy igen kreatív ötvözése a járműveknek és a futballnak. A verseny lényege, hogy minden korosztálynak nagyszerű szórakozást biztosítson. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk ezt a lenyűgöző játékot, és egyben tovább bővíthetjük vele az ELEAGUE repertoárját."

Ezen felül a TBS televíziós csatorna egy háromrészes sorozatot is készít a versenyről, elsősorban a csapatokra és játékosokra fókuszálva, az első rész a torna nyitónapján, december 1-én lesz majd látható a csatornájukon, a másik két rész pedig a következő két pénteken.

A tét természetesen nem kevés, összesen 150.000 dollár kerül majd kiosztásra. Ekkora volt a nyereményalap az idei nyáron a harmadik RLCS kupán is, szóval nem piskóta, mekkora összegről van szó!

A versenyre a világ legjobb 8 RL csapatát hívják meg, akiket december 1-én már várnak is az ELEAGUE atlantai arénájában, hogy összemérjék tudásukat. Maga a verseny egyébként háromnapos lesz, december 1-3. között fog zajlani.

Véleményem szerint ez egy újabb mérföldkő lehet a játék történelmében, egyrészt az ELEAGUE akkora nyereményalapot tesz le, ami a hivatalos bajnokságban volt legutóbb, másrészt a TBS sorozata egy nagyon jó lehetőség a játék további népszerűsítésére. A mérkőzések természetesen élőben lesznek közvetítve, hogy pontosan hol, az még kiderül.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!