A hétvégén érkezik a F1 Esport Series nagydöntője!

A hétvégén érkezik a F1 Esport Series nagydöntője!

Elindult a végső visszaszámlálás, a hétvégén kiderül, hogy ki a világ legjobb virtuális F1 pilótája!

Az elődöntőben is voltak már eszméletlenül szoros csaták, viszont csak 20 versenyző juthatott be az utolsó körbe. A két magyar versenyzőnek Bereznay Daninak és Blazsán Patriknak sajnos nem sikerült továbbjutniuk, de így is hihetetlenül büszkék vagyunk rájuk; nem semmi, amit ők véghez vittek.

F1 Esports Series: Kiélezett versenyek az elődöntőn, de elmaradt a magyar álom

TZeus | 17/10/11 16:14 40 versenyzővel rendezték meg Londonban az F1 Esports Series elődönőit. Gfinity Arénában felépített színpadon 10 szimulátoron, élő közvetítés keretein belül mérkőzhettek meg a játékosok. A jelenlévő pilótákat 4 futamba sorsolták és 2 pályán kellett pontokat szerezni, hogy a végelszámolás után eldőljön, ki az a 20 player, aki ott lehet majd Abu Dhabiban, a finálén.

12 országból 20 versenyző utazik a hétvégén az Egyesült Arab Emírségekbe, pontosabban Abu-Dzabiba. A F1 valódi mezőnye is ezen a hétvégén érkezik erre a helyszínre, úgyhogy nem lennénk meglepve, hogyha valami F1 Esport Series hype is lenne a következő napok során. Itt három versenyen kell bizonyítaniuk a döntősöknek. November 24-én a kanadai Gilles Villeneueve aszfaltcsíkon, 25-én az Eau Rouge-ról híres belga Spa-Franchorshamps következik, míg az utolsó versenyt természetesen az abu-dzabi-i pályán futják a srácok november 26-án. 

A 20 e-sportoló négy darab öt fős futamra lesz osztva, itt látható a lista:

Mindenkiről készült egy player profile, amit ITT tudtok elolvasni. Érdekes dolgok derülnek ki belőle, mint például az is, hogy Cem Bolukbasi több, mint 10 éven keresztül versenyzett, és már Forma-3-as autóval is tesztelt.

A hétvégén tehát eldől, hogy ki a világ legjobb virtuális F1 versenyzője, úgyhogy, ha véletlen nincs programotok, akkor mindenképp érdemes követni a versenyt, hiszen nagyszerű csatákra számíthatunk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!