Elképesztő csata az első helyért; Brendon Leigh az F1 Esport első világbajnoka!

Elképesztő csata az első helyért; Brendon Leigh az F1 Esport első világbajnoka!

Óriási versenyt hoztak össze a srácok, de végül összesítésben a fiatal brit versenyző végzett az élen.

Most hétvégén, Abu-Dzabi-ban került megrendezésre az első F1 Esport Series nagydöntője, ahova 20 versenyző kvalifikálta magát.

A hétvégén érkezik a F1 Esport Series nagydöntője!

Elindult a végső visszaszámlálás: a hétvégén kiderül, hogy ki a világ legjobb virtuális F1 pilótája!

Összesen 3 pályán versenyeztek a srácok, az első kettőn ugyanúgy kapták a pontokat, mint a való életben, viszont az utolsó versenyen jóval több pontokat osztogattak. Az első futamot a kanadai versenypályán rendezték, amit sikeresen meg is nyert Brendon Leigh, Sven Zurner és Frederik Rasmussen előtt.

A második futam már jóval érdekesebbre sikeredett, ugyanis Brendon-nak csak a 15. helyre sikerült kvalifikálnia magát, így már az is meglepetés volt, hogy pontot szerzett. Végül a nyolcadik helyen zárt, győzni pedig Cem Bolukbasi tudott. Második helyen végzett F. Donoso Delgado, a dobogó harmadik fokára pedig Allert Vanderwal állhatott fel. A negyedik helyen a korábbi második futott be, Sven Zurner.

Az utolsó, mindent eldöntő futamra úgy érkeztek a pilóták, hogy igazából három versenyző közül derült ki a világbajnok: Brendon Leigh, F. Donoso Delgado, Sven Zurner. Aki győz, az a F1 Esport Series első győztese. A pole-ból Donoso rajtolt, míg mellőle Brendon. Zurner csak a negyedik rajtkockát tudta megszerezni, ugyanis a harmadik helyre odaért Maximilian Benecke.

Egy rendkívül jól elkapott rajt után Brendon Leight átvette a vezetést, de nem csak ő, hanem Zurner is megelőzte Donosot. A kiállások és a kavarodások után Donoso újra visszavette a vezetést, és egészen az utolsó körig ezt meg is tartotta. Viszont, ekkor érkezett a fordulat. Brendon Leigh utolsó esélye az volt, hogy az első DRS zóna előtt felzárkózik az éllovas mögé, és az állítható hátsószárny segítségével majd megelőzi. 

Donoso védte a belső ívet, Leigh elhitette vele, hogy kívülről próbálkozik, viszont az utolsó utáni pillanatban visszahúzta a belsőre, és egy káprázatos manőverrel átvette a vezetést. A kanyar csúcspontjánál egy kicsit összeért a két autó, és így Donoso elhagyta a pályát, viszont a pályaelhagyás közben előnyt szerzett, és ennek következtében az első helyet át kellett adnia a mögötte haladó versenyzőnek. Ezt követően Brendon már csak behozta a Red Bull által támogatott Toro Rosso-t a célba, és ezzel ő lett a F1 Esport Series első világbajnoka! Innen is gratulálunk neki, nem mindennapi verseny volt ez!

Végül pedig, hogy mit is kap a nyertes? 

  • a versenyző által választott versenyhétvégére való belépést a jövő évi szezonban 2 fő részére, plusz ezeket az extrákat:
    • 2x F1 Paddock belépőt
    • 2x F1 Paddock Club belépőt
    • 2x üzleti osztályú repülőjegyet
    • Hotel ellátást 2 fő részére
    • utazást a hotel és a pálya között
    • 2.000$ költőpénzt

Az TOP3 versenyző ezenkívül belépést kapott a hétvégi Abu-Dzabi nagydíjra, valamint egyből kvalifikálták magukat a jövő évi F1 Esport Series elődöntőjére. Ezen kívül a játékon belül is kapnak majd saját karaktert.

Még egyszer gratulálunk minden résztvevőnek és reméljük, hogy jövőre akár magyar versenyzőt is láthatunk a döntőben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!