Profi csapatok és az ESL közreműködésével megalakult a Német Esport Szövetség

Németországban is magasabb szintre emelkedett az e-sport fogalma.

20 e-sport csapat részvételével, és az ESL-el, valamint a Német Játékipari Szövetséggel (BIU) közösen bejelentették az Esport-Bundes Deutschland, azaz a Német Esport Szövetség megalakulását. A szervezet egyik célja, hogy összekapcsolja a helyi e-sport egyesületeket és az Esports.BIU-t, természetesen a versenyszférára koncentrálva.

Az alapítódokumentumot mind a 20 együttes aláírta, ezek közül 6 amatőr és 14 professzionális, köztük a H2k Gaming, a Unicorns of Love, Euronics Gaming, és az újonnan létrehozott Fraport Skyliners e-sport részleg.

Az EBDS elnöke; Hans Jagnow a közreműködő szervezetek nevében a következőeket nyilatkozta:

"Nem csak azt szeretnénk, hogy a játékosok egységes bánásmódban részesüljenek, de támogatatni akarjuk az amatőr és a profi csapatokat, így együtt tudnánk fejleszteni a hazai e-sportot."

Az ESBD fejlesztené az e-sportot Németországban, mivel az egyik legfontosabb régiónak tartják a piacon. Amellett, hogy a legnagyobb rendezvényeket megszervezik –Gamescom, ESL One Köln és Hamburg–, az EU LCS-t is Berlinben forgatták és sugározták, illetve a top európai LoL csapatok itteni székhelyűek.

Olyan nemzeti csapatok felállítását is tervezik, melyek nemzetközi versenyekek indulhatnak, országos ligákat indítanának, igazolt bírókkal és edzőkkel, illetve asztalhoz ülnének a Német Olimpiai Sport Egyesülettel is. A NOSE már több alkalommal is megtagadta az e-sportok elfogadását, az e-sport szövetség megalapítását határozta meg alapként, mely után megtárgyalhatják, hogy sportként tekinthető e az e-sport.

Az alapításnál tett nyilatkozat szerint, az ESBD kapcsolattartóként is működik az e-sport, sport, politika, üzleti és más társadalmi körök között.

"Jól időzítettünk, hiszen az e-sportok egyre több figyelmet kapnak. Ezt a lehetőséget szeretnénk kihasználni, hogy minden érdekelt féllel elbeszélgessünk, és javítani szeretnénk a feltételeket mindenki számára, aki érintett az ügyben. Azt is célul tűztük ki, hogy egy nap sportként ismerjék el az e-sportot." -mondta Hans Jagnow.

Az ESBD igazgatótanácsa Hans Jagnow elnök mellett további 4 alelnökből áll:



ESBD - balról jobbra: Niklas Timmermann, Martin Müller, Hans Jagnow, Anna Baumann (Justiziariat), Fabian Laugwitz und Jan Pommer (Foto: ESBD, Maria Manneck)

  • Niklas Timmermann: volt Need for Speed világbajnok, esportügynök, és az E-Native cégével együtt vették be.
  • Dr. Fabian Laugwitz: az ACT Legal Frankfurt céggel társult, ahol a gazdasági és sportjog területén tevékenykedik.
  • Martin Müller: Magdeburg Esports e.V. elnöke és társalapítója.
  • Jan Pommer: a német kosárlabda-bajnokság volt ügyvezetője, és tagja az Euroleague Kosárlabda Végrehajtó Bizottságának, jelenleg az ESL Csapatok és a Föderációs Kapcsolatok Igazgatója.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!