Fortnite Battle Royale tippek kezdő játékosoknak

Fortnite Battle Royale tippek kezdő játékosoknak

Ha ezeket megfogadod, sokkal jobb leszel. 

Ahogy a legtöbb játékban lenni szokott, úgy a Fortnite esetén is nem kevés idő kell ahhoz, amíg rendesen kiismered a játékot, megtanulod kezelni a különböző fegyvereket, valamint kialakítod a saját túlélési stratégiádat. Ha pedig már elég ügyes vagy, jól teljesítesz az adott meccsen és persze a szerencse is melléd áll, akkor simán lehet, hogy te leszel a 100 játékosból az az egy, aki megnyeri a küzdelmet. Most ennek elősegítésére szedtünk össze tippeket nektek. 

A Fortnite Battle Royale a PUBG egyik alternatívájává vált

nkAAA | 17/11/28 09:05 Az Epic Games hathatós közreműködésével. Az elmúlt időszakban sok kritika érte a Fortnite készítőit –elég itt csak a Bluehole által belengetett pereskedésre gondolni–, amivel a rajongók nemigazán törődtek, hiszen egy felettébb kellemes és szórakoztató, ráadásul ingyenes játékmódot kaptak a Battle Royale személyében.

1.) Állj ellen a kísértésnek!

A Fortnite Battle Royale-ba becsöppenve a legtöbben –főleg a korábbi FPS játékosok– önjelölt Rambónak képzelik magukat, akik gyakorlatilag bármilyen távolságból képesek az ellenfelüket a túlvilágra küldeni. Ám ez a legtöbb esetben nem vezet eredményre, sőt, a nagy kapkodások közepette szépen ellövik magukat, így kiadva saját pozíciójukat, amit már nem csak a megtámadott játékosok, hanem a közelben flangálók is tudni fognak. 

Éppen ezért érdemes kivárni a célzás és egyben a gyilkolás szempontjából legjobb helyzeteket, amikkel szinte biztosra mehetünk. Főleg akkor fontos ez, ha csapatban dolgozunk, mivel nem tudhatjuk pontosan, hogy a másiknak életben van-e a társa, és ha igen, akkor meg fog-e lepni minket valamilyen váratlan irányból. Utóbbi miatt a környezeti adottságokat végig fejben kell tartanod, hiszen egy esetleges tűzharcnál olykor szükséged lehet valamilyen jó kis fedezékre. 

A legjobb Fortnite Battle Royale killek, amiket eddig láttunk

A legjobb Fortnite Battle Royale killek, amiket eddig láttunk

Sniperrel egyértelműen jól áll majd neked a távolság, ami leginkább akkor igaz, ha megtanulsz messziről egy golyós fejeseket lőni, amik azonnal az ellenfelek halálát eredményezik. Ehhez viszont rengeteg gyakorlás szükséges, hiszen a mesterlövészfegyver által kilőtt golyónak van röppályája is, amit mindenképpen bele kell vennetek az egyenletbe. Ráadásul a térkép zsugorodásával nem túl sok rontott lövésed lehet, hiszen ekkor már jó eséllyel felfigyelhet rád valaki, aminek mindannyian tudjuk, hogy mi lehet a vége. 

2.) Építs magadnak fedezéket!


Bár ennek a játékmódnak nem lételeme az építkezés, lesznek olyan szituációk, amikor jól jöhet egy-két építmény reflexszerű felhúzása. Például, ha hatalmas golyózáporba kerülsz, három fal és egy lépcső lerakása csodákat tud tenni. Mielőtt azonban nekilátnál, a lehető leghamarabb dekódolnod kell, hogy milyen irányból jönnek a lövések –remélhetőleg egy irányból–, és oda kell leraknod az első faladat. Ezután a másik kettővel kizárhatod a flankelési lehetőségeket, amíg a lépcsődet úgy állítod be, hogy felmászhass vele a falad tetejére. 

Óvatosan araszolj fel az építményedre és próbálj meg úgy körültekinteni, hogy viszonylag kicsi támadási felületet biztosíts az ellenségednek. Ha megvan a kis hamis, szedd le minél előbb, mivel ki tudja, hogy mikor fog érkezni a következő. 


3.) Törj a csúcsra!


A játék utolsó szakaszában, amikor már tényleg egyre kevesebben vagytok, érdemes kihasználni a magaslati adottságokat, ugyanis az esetek többségében az onnan tüzelő játékos megnyeri a tűzharcokat. Így nyugodtan rongyolj fel az első nagyobb hegyre, húzz fel magadnak akár egy kisebb erődítményt, és ha arra jön egy ellenfél, szedd le, ahogy csak tudod -viszont itt azért vedd figyelembe, hogy a kisebb-nagyobb bázisok eléggé figyelemfelkeltőek, úgyhogy túl sokáig ne időzz el bennük, különben sok kéretlen látogatód lesz.

Bár ilyenkor az is elég lehet, ha egy lépcsősorral megközelíthető tornyot eszkábálsz össze, ami lényegesen gyorsabban megvan, kevésbé feltűnő, valamint nem csak megfelelő védelmet, hanem jó rálátást is biztosít a térkép további pontjaira. Természetesen inkább követ, vagy fémet használj az építkezéskor, mivel a fa annyira nem az igazi. 


4.) Tudd, hogy melyik fegyver a legjobb!


Az első és legfontosabb, hogy a fegyverek ritkaságát a színük jelzi, ami szerint lehetnek szürkék, zöldek, kék, lilák, narancsok és aranyozottak is. Kezdésnek mindenképpen egy assault rifle-t válasszatok, mivel ezek a fegyverek sokoldalúak és felettébb hatékony, főleg ha az automata változatukat tudjátok megszerezni. 

Viszont, amikor már kevesebb mint 30 játékos van életben, addigra úgy kell ügyeskednetek, hogy az assault mellett, legyen a kezetekben minimum egy combat shotgun és egy mesterlövészfegyver is. Ha pedig útközben valahol gránátot és/vagy rakétavetőt láttok, azt is zsebeljétek be. Azt meg valószínűleg mondani se kell, hogy tapasztaljátok ki a különböző fegyverfajtákat és minél többet használjátok őket, hogy egyre rutinosabb mozoghassatok velük.


5.) Csak csendben, csak halkan!


Azt már többen is tudjátok, hogy a játékon belüli trappolások elég hangosak tudnak lenni, amik olyan szempontból szerencsések, hogy elég jól jelzik azt, hogy valamelyik ellenfél ott van a közelben. Viszont így téged is könnyen meg lehet hallani, ezért ha ellenséges zajt hallasz, guggolj le, és szép lassan kezdj el araszolni. Ha szerencséd van, nem hallott meg téged és könnyedén levadászhatod, ha meg igen, akkor indulhat az adrenalindús macska-egér játék.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!