A Fortnite Battle Royale a PUBG egyik alternatívájává vált

A Fortnite Battle Royale a PUBG egyik alternatívájává vált

Az Epic Games hathatós közreműködésével. 

Az elmúlt időszakban sok kritika érte a Fortnite készítőit –elég itt csak a Bluehole által belengetett pereskedésre gondolni–, amivel a rajongók nemigazán törődtek, hiszen egy felettébb kellemes és szórakoztató, ráadásul ingyenes játékmódot kaptak a Battle Royale személyében. Már a mód megjelenések első napján több mint 1 millió játékost érdekelt a dolog, míg legutóbb már arról számolhattunk be, hogy átlépték a 20 milliós álomhatárt is, miközben az Epic Games munkatársai több olyan elemet vezettek be a játékba, ami egyre jobban differenciálja a PUBG-től.

A legjobb Fortnite Battle Royale killek, amiket eddig láttunk

A legjobb Fortnite Battle Royale killek, amiket eddig láttunk

Bár nagyon sokan szeretjük a PlayerUnknown's Battlegrounds-ot, azért abban egyetérthetünk, hogy kell egyfajta lelkiállapot, amikor ténylegesen órákon át tudjuk élvezni. Ha pedig egy kicsit pörgősebb játékélményre vágyunk, akkor érdemes a leginkább elővenni a Fortnite Battle Royale módját.

Természetesen azt kár lenne letagadni, hogy csomó elemet átemeltek a Bluehole remekéből, hiszen van itt egyre zsugorodó harctér, jó kis lootolási lehetőség, és égből pottyant játékosok is. Az Epic Games játékában azonban kulcsfontosságú különbségek is bekerültek, amiknek hála lényegesen gyakrabban találkozunk ellenséges játékosokkal, így több gyilkosság is történik, amitől a meccsek is sokkal gyorsabban zajlanak. 


A PUBG-hez viszonyítva az első fontosabb változtatás a rendelkezésre álló pálya, ugyanis az jóval kisebb az Epic megoldásában. Nem is baj ez, hiszen ha 100 játékost beküldesz egy kisebb területre, akkor garantált az akció, ami miatt ezt a stílust egyébként nagyon sokan kedvelik. Ráadásul az adrenalinszintet is alaposan megdobja, hogy a folyamatosan egyre kisebb mapon egy idő után már szinte bárhol feltűnhet az ellenfél, ezért végig koncentrálva kell pásztáznunk a helyeket, nehogy váratlanul meglepjenek minket, és már túl késő legyen. 

A mód lootrendszerét is úgy alakították ki, hogy a lehető legtöbbször találkozhass a többi játékossal, amiért sokszor szoktuk szidni a fejlesztők családtagjait, főleg a meccsek legelején, amikor csákánnyal rohangálva bármit megtennénk a legkisebb fegyver összeszedéséért, és persze pont ilyenkor szoktak random mód feltűnni előttünk a shotgunos ellenfelek, akik ellen elképesztően kevés esélyünk van. A Fortnite jelentősen egyszerűbb rendszerének hála azonban nem kell vadászgatnunk a különböző, fegyverre szerelhető kiegészítőket, és az igazán jó cuccok többségét is össze tudjuk szedni a néha nehezen megközelíthető aranyládákból.


Viszont azt sem szabad elfeledni, hogy az Epic játékában a PUBG-nál sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak a magasabb szintű fegyverek, ezért érdemes mindig elég időt fordítani az összeszedésükre, hiszen a használatukkal jelentős előnyökhöz juthatunk. A játékstílusunkat is próbáljuk meg ehhez igazítani, ugyanis az agresszívabb játékstílus szinte minden esetben célravezetőbb -kivéve ha kellő információk hiányában szaladunk be valahova, vagy átgondolatlanul lőjük el magunkat. 

A Fortnite Battle Royale módja egyébként annyira intenzív vérfüdőket tud eredményezni, hogy mire lemegy az első kör, a legtöbbször már csak 25-30 játékos marad életben, így egy teljes meccs akár 20 perc alatt is lepöröghet -amíg ez a PUBG-ben nyugodtan lehet kétszer ennyi is. Emiatt a különböző fegyvertípusokat is szabadabban próbálják ki a játékosok, hiszen amint vége van egy meccsnek, tényleg pár perc, és már kezdődik is a következő. 


Összességében elmondhatjuk, hogy az Epic Games megtalálta azt az arcade irányvonalat, ami kellő mértékben tudja differenciálni a saját játékát a Blueholétól, és már csak remélni tudjuk, hogy minél több játékos fogja megtalálni benne a maga számítását, hiszen az azt is hozza magával, hogy a közeljövőben újabbnál újabb tartalmakkal fognak nekünk kedveskedni a játék készítői.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!