Magát verte meg a HellRaisers a Renegades ellen

Magát verte meg a HellRaisers a Renegades ellen

Az első pályán megalapozhatta volna győzelmét a HR, mégsem sikerült felülkerekednie az ausztrálokon.

A HR hosszú idő után részt vett egy offline eseményen, jó messze innen: Sanghajban. A LAN-on két új játékos is debütált: ISSAA és fejtZ, woxic sajnos vízum problémák miatt nem utazhatott a versenyre, helyette Zero ugrott be.

A verseny számukra nem kezdődött jól, hiszen jó pár órás késéssel tudták elkezdeni a TyLoo elleni meccsüket, mivel a kínai csapatból BnTeT-nek allergiás tünetek miatt kórházba kellett mennie. Ettől függetlenül sikerrel vették a csoportkör első akadályát, így következhetett a komolyabb ellenfél: a dán Heroic. Ellenük is meglehetősen simán, 2:0-ra győztek, ezzel be is kerültek a playoffba, ahol a másik csoport második helyezettjét, az ausztrál Renegades-et kapták.

Győzelemmel kezdett a HellRaisers az SL i-Leagueben

BnTeT kikerült a kórházból, így letudták játszani a tegnap elmaradt meccset.

A tét nem volt kevesebb, mint a döntő. Az első pályát, Cobblestone-t az ausztrálok választották, a második pályát Overpass-t természetesen a HR, míg a döntő map Mirage lett. Cbble-n a 10:5-ös fordulást követően, T oldalon kellett volna megszerezni a maradék hat pontot, ez viszont nem teljesen sikerült. Egy ideig stabilan nyerték a köröket, majd 13:7-nél hirtelen megtorpantak, amit ki is használt a Renegades, akik 7 kört nyertek zsinórban.

Ezután már csak egy pontot tudott begyűjteni a HellRaisers, a Renegades viszont nem hibázott, így 16:14-re végül ők nyertek. 13:7-nél mindössze három körön kellett volna végigszenvedniük magukat, és akkor már félig (szó szerint) a zsebükben lehetett volna a meccs, hiszen Overpasson egyértelműen erősebbek.

Overpasson meglátszott, hogy a HR pályája: az előnytelenebb T oldalon is 6:9-el fordultak, majd a CT oldalon betonvédelemmel 16:11-el ugrottak is Mirage-ra. Hiába játszottak nagyon jól Overpasson, Mirage-t szinte rossz volt látni: összesen három kört sikerült betámadniuk -ennyire biztosan nem CT pálya. Védekező oldalon jöhetett volna a comeback –ha nem 12:3-mal fordulnak–, ami tartott is vagy öt körig, majd a Renegades be is fejezte a mérkőzést ezzel a döntőbe kerülve.

A meccsről amúgy nagyon fontos kiemeli a jordán ISSAA-t, aki a vereség ellenére 1.13-mal zárt -ezzel pedig teljesen megérdemelten a csapat legjobbja lett. Aki nézte a közvetítést, az értheti, hogy milyen jól is játszott. DeadFoxról sajnos ugyanez nem mondható el, ő egyelőre egy óriási hullámvölgy alján van.

Aki szeretné még látni a HellRaisers-t, annak jó hír, hogy lesz egy bronzmeccs is, ahol a csoportmeccs után újra találkoznak a VP-től 2:0-ás vereséget szenvedő Heroic-kal. A bronzmeccs ma reggel 7 órakor kezdődött, míg a döntő várhatóan 11 órakor indul ezen a csatornán (angol).

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!