Visszaült trónjára az SK, a NiP újra a Top5-ben!

Visszaült trónjára az SK, a NiP újra a Top5-ben!

Egy hónappal ezelőtt éppenhogy csak a Top10-ben voltak a nindzsák, most viszont újra ott vannak a legjobbak között, miközben az SK világelső.

Az elmúlt hónapban beszámoltunk róla, hogy a FaZe állt a lista élén, viszont azóta már sok víz lefolyt a Dunán. Gondoljunk csak a NiP mágiára Oaklandben, vagy akár az SK BLAST Pro Series-es győzelmére. 

Egyre szorosabb a verseny a FaZe és az SK között

9 pont különbség van a két csapat között, ahogy novemberre fordulunk.

Novemberben csak két nagyobb verseny volt, a korábban említett IEM Oakland és a BLAST Pro Series. Ezen kívül még sok kisebb versenyt is rendeztek. Volt itt WESG, Fehérorosz LAN, amit a HR tudott megnyerni. Az előző hónaphoz képest két új csapat is beférkőzött a Top5-be. Az egyik a Ninjas in Pyjamas, a másik pedig a Cloud9. Ők ketten a G2 és a North helyét vették át. A NiP az oaklandi győzelemnek köszönhetően került ilyen előkelő helyre, a C9 pedig Denverben bizonyult a legjobbnak. Érdekesség egyébként, hogy az előző hónapban 876 pont elég volt a FaZe-nek, hogy világelső legyen, viszont most a brazil SK 976-al vette át a vezetést. Ebből is látszik, hogy mennyire szoros az élmezőny.

Tekintsünk is egy kicsit előre, nézzük meg milyen versenyek várhatóak decemberben. Egyrészt jelenleg is zajlik az ESL Pro League hatodik szezonjának a LAN döntője, ami azért bőven felkavarhatja a listát. Másrészt lesz majd egy ECS negyedik szezon LAN döntőnk is Mexikóban. Mind a két versenyen elég erős a mezőny, úgyhogy januárra akár az egész lista változhat. Összességében egy elég izgalmas hónap elé nézünk, ugyanis ez a két verseny tényleg nagy színvonalat képvisel.  

Ha a magyar viszonylatot nézzük, akkor a HellRaisers előrelépett egy helyet az előző hónaphoz képest, viszont magyar ötös még mindig nincs a világ 30 legjobb csapata között. 

A teljes listát alább tekinthetitek meg:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!