2 nagyobb probléma is kirajzolódott a Dota 2 Pro Circuit-el kapcsolatban

A Valve húzott egy merészet, és elindította a saját sorozatát; a Dota 2 Pro Circuit-et, melybe idén újra bevonta a külsős versenyszervezőket is.

Alan "Nahaz" Bester már egy jó ideje jelen van a Dota 2-es professzionális közösségben. Többször volt host és elemző egy-egy eseményen. A The International 6 alatt még a compLexity edzőjeként is tevékenykedett. Egy nemrégiben megjelent nyilatkozatában azonban aggodalmait fejezte ki a Dota 2 Pro Circuit-el kapcsolatban, és különösen 2 topikot említett, melyekre érdemes odafigyelni.

Azt javasolja a Valve felé, hogy mindenképp megoldást kellene találni a következő problémákra.

  1. Egyre nagyobb a szakadék a top csapatok és az utána következő kevésbé erős együttesek között. Mivel kevesebben vesznek részt az egyes tornákon, ezért még nehezebbé válik a kisebb szervezeteknek lépést tartaniuk a nagyokkal szemben.
  2. A másik kérdéskör a pénzügyeket helyezi előtérbe. Egyelőre a Valve-on kívül egyetlen verseny sem tudja növelni bevételeit a közösségi adományokkal, illetve saját itemek kiadását sem teszi lehetővé a játék kiadója, ezért a harmadik feleknek egyre nagyobb nehézséget okozhat a finanszírozás. Ez pedig azt is jelenti, hogy egyre nehezebb lesz ugyanazt az élményt és professzionalitást nyújtani a játékosok és nézők felé.

Természetesen ez a lebonyolítási rendszer még teljesen új, így érthető, ha vannak hibái. A Valve-nak mindezekkel muszály foglalkoznia, a tökéletesítéshez bizony lépéseket kell tenniük.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!