Meglepetésekkel folytatódott az Overwatch League előszezonja

Az erőviszonyok nem éppen úgy alakultak, ahogy sokan számítottak rá. 

Az Overwatch League előszezonja végre valahára szerda éjjel elkezdődött, és a Philadelphia Fusion kivételével minden csapat bemutatkozhatott a nagyközönségnek. Az első nap történéseiről már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Parádésan mutatkozott be az Overwatch League!

Sensevida | 17/12/07 19:58 Tegnap éjjel hivatalosan is elkezdődött az Overwatch League előszezonja, és végre bepillantást nyerhettünk a Blizzard grandiózus versenysorozatába. A mérkőzések helyszínéül a néhány hónappal ezelőtt átadott Aréna szolgált, a díszlet és a stúdió kialakítása pedig minden várakozást felülmúlt.

A küzdelmek tegnap este folytatódtak, és újabb csapatok csillogtatták meg tudásukat összesen három mérkőzésen. A produkció sajnos nem ment olyan gördülékenyen, mint az első nap (pl. a hatalmas ledfal néha a vesztes csapatot hozta ki győztesnek), de ettől eltekintve minőségi műsornak és meccseknek lehettünk szemtanúi. Nem is rabolnám tovább az időtöket; ugorjunk is a párosításokra. 

Los Angeles Gladiators vs. London Spitfire

A Cloud9 tulajdonában lévő London Spitfire papíron az egyik legerősebb alakulatnak számított a mérkőzés előtt, mivel két koreai Tier1-es csapatból, az APEX győztes GC Busan-ból, illetve az egykori KongDoo Panthera-ból állították össze. Ezzel szemben a Gladiators játékosai több különböző csapatból verbuválódtak össze, és viszonylag rövidebb időt tudtak együtt gyakorolni. A papírforma szerencsére az első pályán felborult és mehetett a szelektív hulladékgyűjtőbe, amikor a Los Angeles-iek ellentmondást nem tűrően végigtolták a Payload-ot Junkertown-on a már klasszikusnak számító Bastion taktika segítségével. A koreaiaknak csúnyán odavágott mindez, és oldalváltás után még a második pontig sem sikerült eljutniuk.

Horizon Lunar Colony-ra már feltámadt a Spitfire és jó védekezésüknek köszönhetően behúzták a győzelmet, ráadásul Ilios-on olyan agresszivitást mutattak, amivel a Gladiators egyszerűen nem tudott mit kezdeni, és a két helyszínen összesen 16%-ot sikerült elhozniuk a pontból. Numbani-ra tehát Londoni vezetéssel érkeztünk meg, Los Angeles itt viszont erőre kapott és sikerült kiegyenlíteniük, jöhetett tehát a mindent eldöntő Lijiang Tower. A kínai helyszín első pontjánál kiegyensúlyozott volt a küzdelem, London mégis elbukott, a másodikon viszont már a Gladiators brillírozott, amivel összességében sikerült megnyerniük a mérkőzést.
Los Angeles Gladiators vs. London Spitfire: 3-2.
Fun Fact: A Spitfire edzője így reagált a vereségre:

EFFECT vs. Dallas Fuel + Houston Outlaws

A mérkőzést sokan úgy harangozták be, mint az Overwatch El Clássicoja, ugyanis anyaszervezetek, vagyis  a Team EnVyUs és az OpTic Gaming közt hosszú évek óta folyik véres rivalizálás az észak-amerikai e-sport szférában. Az összecsapás nem is okozott csalódást ebből a szempontból, mivel végig különösen szoros volt, inkább néhány játékos teljesítménye hagyott némi kívánni valót maga után. Az első pályán a Fuel támadott, viszont az Outlaws majdnem minden poszton lejátszotta őket a pályáról, és sikerült megállítaniuk előrenyomulásukat még a második pont előtt, ráadásul a oldalcsere után a Houstoniak megtartották dominanciájukat és megnyerték a pályát. Temple of Anubis-on elég nagy clown fieszta következett, amiből végül a Dallas került ki győztesen, köszönhetően bravúros védekezésüknek és agresszív támadásuknak. Oasis-en jobban támadott az Outlaws és ismét csúnyán helyben hagyták a Fuel játékosait, akik viszont a következő két kört simán megnyerték, elhúzva ezzel az eredményjelző táblán.

Eichenwalde-n elkeseredett küzdelem alakult ki a Dallas támadásakor, és minden próbálkozásuk ellenére megállították őket a harmadik pont előtt, oldalcsere után pedig a Houston szinte átgázolt rajtuk, kiegyenlítve az eredményt. A mindent eldöntő pálya itt is Lijiang Tower volt és a küzdelem első körét végül az Outlaws nyerte. Érdekes módon itt Taimou már annyi buta hibát követett el Roadhog-gal, hogy inkább Winston-ra váltott, Seagull pedig végre behozta Genji-t. A diveosabb kompozíció meghozta gyümölcsét és 1-1 állással érkeztünk meg a tényleg mindent eldöntő Control Center-be. A Fuel meglepetésre három tankkal rontott be a szerver terembe és EFFECT megmutatta, hogy Zarya-val is legalább annyira halálos mint Tracer-rel. Az Outlaws játékosait eléggé meglepte ez a fordulat, jó darabig nem tudták lereagálni a helyzetet és sorra olvadtak el a koreai játékos miatt. A zöld-feketék erőfeszítései végül nem voltak elegendőek és a győzelmet a Dallas Fuel húzta be. A mérkőzés hőse egyértelműen EFFECT lett, aki szerencsére többet carryzett, mint amennyit a csapattársai elthrowoltak az öt pálya során.
Dallas Fuel vs. Houston Outlaws: 3-2.

New York Excelsior vs. Boston Uprising

New York és Boston közt évtizedek óta komoly rivalizálás folyik a klasszikus sportokban, ami tovább ívelt az Overwatch League-be is és a két csapat már az előszezon kezdete előtt rendesen kóstolgatta egymást a közösségi médiában. A statisztikai oldalak első körben elég magas pontszámot adtak a New York koreai alakulatának, míg a Boston játékosai az ismeretlenség homályából érkeztek, szóval a csapat elég rossz minősítést kapott. Dorado-n kezdődött a mérkőzés, és az Uprising meglepő módon egész jól tartotta magát védekező oldalon, támadásban viszont már erőtlennek bizonyultak, és az Excelsior még az első pont elérése előtt megállította őket, köszönhetően Pine Widowmaker játékának. Boston minden igyekezete ellenére a vérengzés Temple of Anubis-on is folytatódott, és a szorosnak tűnő 4-3 végeredmény ellenére a koreaiak lényegesen szebben játszottak. 

Oasis-re viszont szinte a semmiből feltámadt az Uprising, és két gyors kör alatt dominánsan lesöpörték az Excelsiort. Igaz, már bőven hajnalodott, de a nézők nagy része azt szerette volna, ha a Boston behúzza a negyedik pályát is, és –hasonlóan az este első két összecsapásához– itt is Lijiang Toweren dőljön el minden. Sajnos azonban a New York nem kegyelmezett Eichenwalde-n és bevitték a payload-ot, oldalcserét követően pedig az első pont után megfogták a Bostont. A végeredmény ezzel tehát New York Excelsior vs. Boston Uprising: 3-1.

Az előszezon ma éjjel tovább folytatódik három mérkőzéssel, és az előző napok vesztes csapatai mérik össze tudásukat egymással az alábbi időpontokban:

  • San Francisco Shock vs. London Spitfire - 01:00
  • Seoul Dynasty vs. Houston Outlaws - 03:00
  • Shanghai Dragons vs. Boston Uprising - 05:00

A résztvevők körül a Seoul Dynasty a kakukktojás, akik a Philadelphia távolmaradása miatt bevállaltak plusz egy mérkőzést, akárcsak a Shock még az első napon. A meccseket az MLG felületén és az Overwatch League hivatalos oldalán tudjátok majd nézni, jó szórakozást mindenkinek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!