Új report funkció érkezik a héten

Új report funkció érkezik a héten

A kiadó igyekszik a helyén kezelni a dolgokat, ezért a Winter Wonderland eventel érkezik az új értesítési rendszer is.

Mikor jelentünk valakit a viselkedése miatt, értesítést kapunk róla, állítja a PCGamesN. Eddig emailen keresztül oldották ezt meg, mostantól azonban a játékon belül is működni fog a tájékoztatás.

"Ha valakit reportolsz, és kapott is érte büntetést, azt a játékon belül láthatod majd. Készítettünk egy kísérleti programot, ahol emailekben küldtük ki ugyanezeket az értesítéseket. A Winter Wonderland patch azonban elhozza azt a technológiát, hogy a játékon belül is láthatóak legyenek ezek az akciók. Remélhetőleg ez visszaállítja egyes emberekben a hitet, és használni fogják." -mondta Jeff Kaplan, az Overwatch játékigazgatója.

A játékosok bizony kritizálták a Blizzardot, hogy kevésbé jól működő report rendszerrel rendelkezik a szoftver. Gyakran úgy érezték az emberek, hogy hiába jelentenek valakit, nem történik velük semmi. A tájékoztatás arra szolgál, hogy megmutassa a gamereknek, nem marad igazságszolgáltatás nélkül cselekedetük.

Ez még nem minden, ugyanis másik funkció is bekerül az OW-be, amely figyelmezteti az adott személyt, hogy nem megfelelő a viselkedésük és változtatniuk kellene rajta.

"Egy másik funkciót is beépítünk. Ha egy csomóan jelentettek már, akkor az adott személy kapni fog egy figyelmeztetést, hogy közel áll a fiókja a felfüggesztéshez, esetleg a banhoz, így mindenképp figyeljen oda, és higgadjon le. Azt hiszem ezek az üzenetek is elérik a céljukat, és javul majd az emberek magatartása."

A toxikusság folyamatosan probléma, melyre a Blizzardnak kell valamilyen megoldást találnia. Ezek az változtatások pedig úgy tűnik, hogy jó irányba terelhetik a játékot. Természetesen teljesen nem tudják majd eltörölni, de összességében sokat javíthatnak az élményen. Novemberben Kaplan beszélt Blizzard azon erőfeszítéseiről, hogy fel akarnak lépni a rossz magatartás ellen, és hozzátette, a fejlesztőgárdának van egy külön csapata (strike force) erre az esetre.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!