Tarol az Overwatch az Egyesült Államokban

Tarol az Overwatch az Egyesült Államokban

A sportok világában a futball volt mindig Amerika első számú kedvence. Viszont az e-sportok terén úgy látszik az Overwatch a király.

Az év folyamán összegyűjtött adatok felhasználásával –2016 szeptemberétől kezdődően– az EsportsEarnings és a Frontier Communications együttműködtek, hogy megtalálják a legnépszerűbb e-sportot az Egyesült Államokban. A legnagyobb bevételű videojátékok és a Google Trendeket vizsgáltak az e-sport szemszögéből.

Globálisan az Overwatch eléggé le van maradva az olyan figyelemre méltó címek mögött, mint például a League of Legends, vagy a Dota 2. Ez a kimutatás azonban segít jobban megértenünk a professzionális játékok helyzetét az USA-ban.

Vessünk egy pillantást az egyes megyék kedvenc e-sportjára:



Az Overwatch úgy uralja az amerikai játékosok idejét, mint korábban soha semmi. A Blizzard nemrégiben indított Overwatch ligája újragondolta, hogy miként kellene működniük a profi versenyeknek, és új szintre emelték az e-sportot.

A OW sikere vitathatatlan. Mivel 18 államban bármelyik másik e-sport játéknál többen nézik, és népszerűsége egyre csak növekszik, mely tükröződik az adatokból is.

Az Overwatch leginkább a nyugati parton vezet nagyon, az első helyet Kalifornia, Nevada, Arizona és Oregon szerezte meg. Egyébként a nyugat ad otthont Amerikában az első e-sport stadionoknak is. Az egyik a Blizzard Arena (Los Angelesben) és tervben van egy Luxor névre elkeresztelt aréna (Las Vegas) is.

A beszámolókkal kapcsolatban fontos megérteni a játékok szerepét a professzionális gaming körében. Minden játéknak különböző méretű és kaliberű közönsége van. Míg a Overwatch jelenleg az amerikai e-sport világban uralkodik, ez nem tükrözi a globális népszerűséget. Bár nincs "hivatalos" rangsor az e-sportok között, a Twitch nézettség és pénzdíjazások alapján mégis fel lehet állítani egy sorrendet:

Míg a League of Legends, a Dota 2, a CS: GO és a Hearthstone a világon a legnagyobb e-sportnak számítanak, addi az Egyesült Államokban nincs akkora befolyásuk. Az amerikaiak történelmileg egy kicsit lemaradtak a nemzetközi versenytársaiktól, mint például Dél-Korea és a Starcraft. Ennek ellenére a Dota 2 Washington kedvence.

A Microsoft, a Valve és a Nintendo otthona, Seattle a csúcsa a versenyképes videojátékoknak.

Vissza a Dota 2 koncepciójához, Seattle több éve otthont ad az egyik legnagyobb viadalnak, a The Internationalnak. Egyszer egy évben a világ legjobb Dota 2 csapatai gyűlnek össze, hogy a dollár tízmilliós összdíjazásért versenyezzenek. Annak ellenére, hogy a Dota 2 ebben a tanulmányban nem a főszereplő, Washingtonban helyzete meglepő.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!