xQc kihagy néhány meccset az Overwatch League-ben

xQc kihagy néhány meccset az Overwatch League-ben

A Dallas Fuel játékosát elérték a meccseldobás és a trollkodás következményei. 

2017-ben Félix "xQc" Lengyel hatalmas népszerűségre tett szert a kompetitív Overwatch kedvelőinek körében, köszönhetően harsány közvetítéseinek és eszméletlen tank játékainak. xQc tehetségét a világbajnokságon is bizonyította a kanadai válogatott tagjaként, ahonnan egyenes út vezetett a Dallas Fuel Overwatch League csapatába. A tehetséges játékos azonban egyre inkább csak teher a csapat számára, ugyanis még el sem kezdődött a főszezon, de már kétszer is hivatalosan eltiltották pár napra a fiókjától. A legutóbbi balhé különösen drámaira sikerült, mivel Bastionnel meccseket dobott el Grandmasterben, ráadásul Dong-jun "Rascal" Kim még reportolta is őt élő adásban. Az eset körülményeiről már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

xQc összehozott egy kis drámát a profi közösségen belül

A Dallas Fuel excentrikus tank játékosa offstreamen trollkodott és dobott el meccseket.

A fenti írásunkban még csak találgattuk, milyen következmények várnak majd xQc-re, másnap azonban meg is érkezett a válasz, és a játékos a Twitter oldalán tette közzé, hogy a Blizzard három napra felfüggesztette a main fiókját december 18-ig, azaz a mai napig. A játékos természetesen folytatta a közvetítéseket egy alt fiókon, továbbá azt írta, hogy az általunk is bemutatott "Rascal kérjen bocsánatot" csak egy vicc volt, további harc és drámázás helyett viszont inkább saját magára akar koncentrálni. 

A minap viszont újabb fejlemények láttak napvilágot és xQc streamen ejtette el, hogy valószínűleg kimarad majd az Overwatch League első szezonjának néhány mérkőzéseiből, mivel utolérték a következmények.

További részletek sajnos nem derültek ki, viszont ha tippelnünk kéne, hasonló eltiltásban részesült a Blizzard vagy a Dallas Fuel menedzsmentjétől, mint a Philadelphia Fusion játékosa Su-min "SADO" Kim, aki a korábbi booster tevékenysége miatt nem szerepelhet csapata első 30 mérkőzésén a ligában. A Blizzard különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy a profi játékosok és streamerek ne befolyásolják negatívan az Overwatch megítélését, és ne sértsék meg a stúdió alapvető íratlan mantráját, ami így hangzik: "játssz kedvesen, játssz fairül". 

Szerencsére a Dallas Fuel menedzsmentje minden esetben kiáll a játékosai mellett, és ebben oroszlánrészt vállal a csapat edzője, Kyle "KyKy" Souder, aki nem hagyta cserben a korábban kiégés és depresszió jeleit mutató Timo "Taimou" Kettunent sem még az APEX harmadik szezonjában. Véleményünk szerint xQc-nek minden lehetősége megvan arra, hogy rendezze a dolgait, elérje a mágikus "reformed" státuszt és újra az a játékos lehessen, akire a játék rajongói felnézhetnek.

ow blizzard xqc

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!