Így vágj bele a Battlefield 1 multijába!

Így vágj bele a Battlefield 1 multijába!

Pár tuti tipp, hogy sikeresen vehesd a kezdeti akadályokat. 

Mindannyian tudjuk, hogy egy-egy új játékba igazán nehéz belerázódni, ami még akkor is igaz lehet, ha otthonosan mozgunk az adott műfajban. Éppen ezért összeszedtünk nektek egy szép kis tippcsokrot, amit ha megfogadtok –és mellette persze eleget gyakoroltok–, biztosan több kezdeti sikerben lesz részetek.


Az Assault az új Engineer

Ha már játszottál korábban Battlefield játékokkal, akkor nem nagyon kell bemutatnunk neked az engineert, aki kiváló járművek elleni fegyverzettel rendelkezik. A Battlefield 1-ben ez az Assault, aki olyan felszerelésekkel van felvértezve, mint például a rakétavető, a dinamit, vagy az akna. Így őt akkor éri meg leginkább bevetni, ha a frontvonalat megnyomva szeretnétek lenyomni az ellenséges tankokat, valamint tetemes mennyiségű sebzést akartok kiosztani az ellenfél katonáinak. Nem mellesleg kezdőknek alighanem a legideálisabb választás.

Használd a Flare Gun-t, amikor csak szükséges!


A Scoutok egyik leghasznosabb kelléke a Flare Gun, amivel adott területen könnyedén kideríthetjük, hogy éppen merre tartózkodnak az ellenség játékosai. Mielőtt használnátok arra mindig figyeljetek, hogy felfelé lőjétek ki, mivel van egy kisebb röppályája, aminek végén szépen lezuhan a becélzott pályarészre. Kis gyakorlást nem árt vele, már csak azért sem, mert ha egy katonát találsz el vele, az egyből lángra lobban.


Az okos Medic taktika

Medic-ként –értelemszerűen– jó kis elsősegélyes csomagokat dobhatsz le, amivel magadat és társaidat egyaránt gyógyíthatod. Régebbi motorosok már ismerhetik azt a taktikát, hogy tűzharc közelében ledobsz magad mellé egy ilyen kis csomagot, elkezded lőni a legközelebbi ellenfelet, majd ha lesebez, gyorsan rászaladsz a HP pakkra, ami így gyorsan visszatölti az életerődet. Ezt nyugodtan többször is eljátszhatod, csak arra ügyelj, hogy ne minimális élettel vonulj el, mert bármikor bejöhet egy másik ellenséges játékos is a képbe, vagy egy berepülő gránát.

Supporttal csak megfontoltan!


Jó, ha tudod, hogy a Supportokkal használható géppuskák hajlamosak az elképesztően pontatlan golyószórásra, ezért ennek elkerülésére a legegyszerűbb, ha bipodot használva lehasalsz velük, és úgy próbálod meg leszedni a pályán szaladgáló ellenfeleket. Persze, nem mindegy, hogy hol versz tanyát, úgyhogy előtte mindig bizonyosodsz meg róla, hogy nyugis területet választottál-e, különben pillanatok alatt kiszednek a biztosan hitt helyedről. 


A Warbondokat ne költsd el feleslegesen

Minél több meccset játszol le, annál több tapasztalati pontot szerzel, ami előbb vagy utóbb szintlépéshez vezet. Ilyenkor ún. Warbondokat kapsz, amiket fegyverekre, kütyükre és járművekre verhetsz el. Az elején viszont még nagyon kevés jut majd belőlük, ezért próbáld meg annak a classnak a tárgyaira elkölteni, amivel a legtöbbet játszol, ugyanis mindenre biztosan nem jut majd elég lóvé. Esetleg később, amikor már extrém magas szinten leszel. 

Az ellenségek lóháton nem annyira veszélyesek, mint elsőre gondolnád


Amikor hirtelen megpillantasz egy lóháton szélsebesen feléd vágtató ellenfelet, attól igazán könnyű berezelni. Ilyen helyzetekben mégis azt javasoljuk, hogy az intenzíven villogó beszarásjelző ellenére próbáld meg higgadtan kezelni a szituációt, és a lehető legtöbb golyót ereszd bele a feléd tartó katonába. Ha ez nem jön össze, még mindig elhajolhatsz előle, vagy lefekhetsz a földre. 


A fegyvereknek és a járműveknek számtalan változata van

Sajnos, a Battlefield 1-ben közel sincs annyira sok fegyver, mint a széria korábbi darabjaiban, cserébe viszont egyes cuccnak rengeteg variánsa van, amik között garantáltan megtalálod a játékstílusodnak leginkább megfelelőt. Természetesen –ahogy lenni szokott– mindegyiknek más az erőssége, ezért érdemes őket kipróbálgatni egy-egy kör erejéig, vagy legalább megnézni pár videót, vagy leírást róluk. 

Nem mindegy, hogy hogyan közelítesz a kérdéshez


Van jó pár olyan fegyver, aminél finomhangolhatod, hogy ráközelítésnél pontosan mennyire zoomoljon be a kamera. Ezt is érdemes kikísérletezni, hogy megtudd, melyik a legkomfortosabb neked, valamint ugyanez igaz a látószöget befolyásoló Field of View-ra (FoV), ami nagymértékben segítheti a pályarészeken történő tájékozódást és informálódást.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!