Átfogó elemzés érkezett az Overwatch League előszezonjáról

Átfogó elemzés érkezett az Overwatch League előszezonjáról

A Winston's Lab statisztikáiból pontos képet kaphatunk a hősök választási arányától kezdve egészen az egyes csapatkompozíciók gyakoriságáig. 

A tavaly decemberben tartott előszezon kiváló bemutatkozása volt a jövőhéten induló Overwatch League-nek, és a Philadelphia Fusion alakulatán kívül minden csapat megcsillogtathatta tudását a Los Angelesben felhúzott Blizzard Arénában. A négynapos versengés során igencsak érdekes csapatösszeállításokat láthattunk a résztvevőktől, és még ha az előszezonról is volt szó, néhány mérkőzés inkább hasonlított egy Quick Play-re, mint az Overwatch e-sport legrangosabb versenysorozatának egyik meccsére. Részletes statisztikák az összecsapásokról sajnos nem kerültek ki az elmúlt néhány hétben, most azonban a Winston's Lab munkatársai elkészítették az előszezon átfogó elemzését és pontos képet kaphatunk a csapatkompozícióktól kezdve a hősök népszerűségi arányán át egészen a győzelmi arányokig. 

A mérkőzéseken minden csapat első sorban a klasszikus 2-2-2 felállást preferálta, a mezőnyből viszont egyértelműen kiemelkedik a New York Excelsior, akik a meccseik során majdnem 100%-ban ebben az összeállításban játszottak. Ezt a taktikát a Los Angeles Gladiators ezzel szemben csak közel 70%-ban használta és ezzek ebben a szekcióban a mezőny végén található, 3 DPS kompozíciójuk viszont nekik volt legtöbbször és a játékidejük több mint 26%-át így töltötték. A három tankos felállás általánosságban elég kevésszer volt jelen, viszont a Dallas Fuel arányaiban sokkal többször hozta ezt a kompozíciót, mint a többi csapat. A pontos adatokat az alábbi táblázatban tudjátok megtekinteni. 
ow blizzard, winstonslab, stats
Ugorjunk is az izgalmasabb részhez és nézzük meg, miből is állt az Overwatch League előszezonjának metája. Nem meglepő módon Mercy számít a legnépszerűbbnek és a mérkőzések közel 88%-ában volt jelen. A virtuális dobogó második helyére D.Va kapaszkodott fel 84%-kal, a harmadik pozíciót pedig Tracer csípte el 80%-kal, alig megelőzve Winstont, aki majdnem 79%-ban volt jelen a meccseken. A tömegből egyértelmű kiemelkedő még Zenyatta 72.98%-kal, utána viszont hatalmas ugrás következik és meglepetésre Widowmaker kapaszkodott fel a hatodik helyre 22.91%-kal. 

ow blizzard, winstonslab, stats
A Winston's Lab oldalán további részleteket tekinthettek meg az előszezonnal kapcsolatban, például leszűkíthetitek, hogy a hősök milyen választási aránnyal rendelkeznek egy adott pályán, vagy a játékosok milyen hatékonyak voltak egy-egy karakterrel. Sokatok számára ezek az adatok igencsak száraznak tűnhetnek, viszont ne feledjétek, hogy a Competitive Play-ben látható metát elsősorban a profik alakítják, szóval érdemes odafigyelni arra, milyen karakterekkel játszanak. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!