Rekord számú csapat jelentkezett az Open Division versenysorozatokra az egész világon

Rekord számú csapat jelentkezett az Open Division versenysorozatokra az egész világon

Lehet hogy az Overwatch e-sport része mégsem haldoklik?

Előző hónapban a Blizzard bejelentette, hogy 2018-ban lényeges változásokat eszközölnek majd a Path to Pro programjukon és a Contenders mellett az Open Division-t is hét régióra terjesztik ki. A részletes információkról már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna róluk, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A Contenders és az Open Division jövőre már hét régióban indul

A Blizzard nem csak az Overwatch League-vel, hanem az utánpótlásról is szeretne foglalkozni.

Az év első Open Division versenysorozatára a legtöbb régióban már lezárult a jelentkezés, és meglepő módon tapasztaltuk, hogy a regisztráló csapatok száma több szára rúg az elsődleges piacnak számító régiókban. Európában összesen 328 csapat, Észak-Amerikában 317, Koreában pedig, ahol még tart a regisztrációs időszak, eddig 915 alakulat jelentkezését fogadták el. A tornák népszerűségéhez egyébként mindenféleképpen hozzájárul, hogy a Blizzard eltörölte a 3500 SR jelentkezési korlátot és az Open Division első 4 helyezettje lehetőséget kap majd a Contenders Trials selejtezőn való részvételhez, ahonnan kivívhatják a Contenders-re való továbbjutásukat. 

Koreán kívül már minden régióban megvannak a csoportkörök beosztásai és hetente két mérkőzést fognak játszani az alakulatok az alábbi időpontokban.

  • Első hét: Január 6–7.
  • Második hét: Január 13–14.
  • Harmadik hét: Január 20–21. 
  • Negyedik hét: January 27–28.
  • Ötödik hét: Február 3–4. 
  • Hatodik hét (Playoff): Február 10–11. 

A mérkőzésekről hivatalos stream egyelőre nem lesz, viszont a csapatok három perces delay-jel közvetíthetik a meccseiket. A tejes szabályzatot ITT, az európai ágrajzot pedig ITT tudjátok megtekinteni. Teljes magyar csapatról egyelőre nem érkezett információ, hazai játékosok viszont vannak nemzetközi mix csapatokban, amik teljesítményét nyomon fogjuk követni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!