Zeus után újabb istenséget kapunk?

A 7.00-ás frissítés óta bizony nem kevés tapasz is érkezett a játék fixálása érdekében, a mostani azonban minden eddiginél érdekesebb volt.

2018 első apróbb javításai nem tűntek figyelemfelkeltőnek, azonban különös sorok egy Mars nevű hősre utaltak. A készítők mindig ki szokták írni a főbb változásokat, de most talán túlzásba estek, bár az is előfordulhat, hogy direkt hagyták benne a nyomokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a Valve igyekszik betartani ígéretét és nagyobb hangsúlyt fektetnek az új tartalmak gyártására, hiszen most is egy új hősön dolgoznak gőzerővel. Érdekes a sztori, mivel nem rég érkezett 2 új karakter, tehát úgy tűnt, hogy egy időre megnyugtatták a közösséget. Teszi fel az ember a kérdést; hogy tényleg ilyen rövid időn belül érkezhet egy újabb hero?

A lényeg, hogy számos olyan programozási sor és fájl került be a Dota 2-be, mely az előbb említett istenség érkezését hirdeti.

Particle Updates

  • Added particles for "Spear Wall" of a hero internally referred to as "Mars"

Heroes

  • Added ability icon for Mars' Phalanx Cancel
  • Added ability icon for Mars' Spear


Egyébként tavaly a Dark Willow is kiszivárgott, igaz akkor akkor Slyph néven, de nagyjából igaznak bizonyultak azok a pletykák. Zeus mellett tehát egy újabb istenség is tiszteletét teheti a csatamezőkön, bár a név megmaradása még kérdéses.

Nézzünk utána, hogy mit is jelenthet ez a név és mennyire esélyes az eljövetele. A római Mars eredetileg növényi termékenységisten, a mezők, erdők, a termés és a tavasz védnöke volt. Termékenységi jelentőségéből adódóan a férfierő jelképe is lett, majd közösségi oltalmazó, és ezért válhatott a háború és a harc védnökévé is, tehát a folyamatos csatározások ideális terepet jelentenének neki a Dota világában. Emellett van már egy istenünk, nem is akárki, hiszen maga a fő istennel (Zeus = görögöknél főisten, rómaiaknál Jupiter volt) kóklerkedhetünk a pályán. A Spear (dárda) és a Phalanx, bár makedón/görög találmány, de a rómaiak is átvették bizonyos mértékben ezt a harcászati stílust, illetve a hadseregükben Mars volt a legfontosabb istenség. Egy esemény pedig szintén előrevetíti a Valve terveit, a kínai újév ugyanis már nincs messze. A februárban esedékes ünnep miatt a kiadó minden bizonnyal kedvezne az ázsiai rajongóinak Mars kiadásával. Egy kis történelem pedig további megerősítést kínál: a kínai, japán és koreai kultúrákban Marsal a bolygóra utalnak, mint a tűzcsillag, illetve az ősi kínai mitológiaban az öt elem ciklusán alapuló név. Az ókori Kínában a megjelenését a "pokol, bánat, háború és gyilkosság" kapcsán vették figyelembe.

Egy következő update-ben már törölték a nyomát, de a Dota 2-es közösség szinte felrobbant, ezek után pedig ne csodálkozzunk, ha mindenki tűkön ül és várja a nagy bejelentést.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!