Az illSci statisztikai algoritmusa szerint ők a legerősebb játékosok az Overwatch League-ben

Az illSci statisztikai algoritmusa szerint ők a legerősebb játékosok az Overwatch League-ben

Az adatok alapján –nem meglepő módon– minden kasztnál a koreaiak dominálnak. 

Az Overwatch League főszezonja már a nyakunkon van és a küzdelmek két napon belül elkezdődnek, ennek apropóján pedig egyre több oldal osztja meg statisztikáit vagy rangsorait a ligáról. Legutóbb az ESPN oldala által felállított csapatok közti erősorrendet mutattunk be nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Így néz ki az OWL csapatok erősorrendje az ESPN szerint

Sensevida | 18/01/06 17:03 Az Overwatch League főszezonjának indulásáig már csak pár nap van hátra, és a versenysorozat körül egyre nagyobb a felhajtás. Ennek apropóján az ESPN e-sport részlegének újságírója; Tyler Erzberger elkészítette a liga csapatainak aktuális erősorrendjét. A lista alapvetően a csapatok lineupját és az előszezonban nyújtott teljesítményt veszi alapul, a végső sorrend pedig a következő.

Most ismét egy statisztikát szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amit egy új elemzésekkel foglalkozó csapat, az  Illicit Sciences™ eSports Analytics készített el és tett közzé a Competitive Overwatch subredditen. A projekthez saját elemző algoritmust fejlesztettek, amelyben az Overwatch League játékosait kasztok szerint rangsorolják a tétmeccseken nyújtott teljesítményük alapján. Az adatokból persze felállították a csapatok közti erősorrendet is, ahol a London Spitfire végzett az összesített első helyen, szorosan a nyomában a Seoul Dynasty és a New York Excelsior. 

Rátérve a játékosokra, a DPS szerepkörben is abszolút koreai dominancia figyelhető meg a képzeletbeli dobogón és közelében. Az előszezonban nyújtott teljesítménye alapján meglepő, hogy a Florida Mayhem Tracer játékosa, Andreas "Logix" Berghmans ilyen előkelő helyen szerepel.

A tankoknál is a távol-keletiek vannak a legelőkelőbb helyeken, ráadásul a Top10-ben a nyugati féltekét egyedül Christian "cocco" Jonsson képviseli a Dallas Fuel-ből.

A Support kaszt abszolút nyertese a Seoul Dynasty Je-hong "ryujehong" Ryu és Jin-mo "tobi" Yang révén, viszont Sebastian "chipshajen" Widlund-nak sikerült megszereznie a harmadik helyet, ráadásul csapattársa, Jonathan "HarryHook" Tejedor Rua sem maradt le a Top5-től.


A Flex játékosok jóval kevesebben vannak a többi role-hoz képest, erősorrendjük pedig az alábbiak szerint alakul.

Ez lett volna tehát az az  Illicit Sciences™ eSports Analytics statisztikájának legfontosabb része az Overwatch League játékosokról. Ti egyetértetek a listával, vagy van olyan játékos, akit magasabbra rangsorolnátok?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!