Két döbbenetes comeback után lett Minor bajnok a Secret

Két döbbenetes comeback után lett Minor bajnok a Secret

A 4. meccs után úgy nézett ki, hogy a Team Secret elbukja a döntőt, de a pokol mélyéről jöttek vissza SUNSFan szerint, majd egy emlékezetes comebacket produkáltak.

A Captains Draft 4.0 Minor negyedik szezonja a Team Secret és a ViCi Gaming összecsapásával zárult. A nagydöntőbe jutva a kínaiak tűntek erősebbnek és nagyszerű formát mutattak az első meccseken, úgy tűnt hiába a Team Secret első helye a DPC (Dota 2 Pro Circuit kvalifikációs pontszámok) ranglistán.

A Team Secret nem egy, hanem egyenesen két hatalmas comeback után lett Minor bajnok

A Secret első meccse igazán lenyűgöző volt, bár szét lettek verve az első részében, tulajdonképpen 25-3-ra vezetett már a VG, és a 25. percnél MidOne már hatszor meghalt, de a late game közeledtével Marcus 'Ace' Hoelgaard Lifestealerrel szétcsapott az ellenfél sorai között, a második gameben viszont nem tudtak megoldást találni Zhang 'Yuno / Paparazi' Chengjun Stormjára.

A második találkozón ráadásul Zeng 'Ori' Jiaoyang is elkapta a fonalat és nagyon felpörgött, előbb Death Prophettel osztotta a Secretet, aztán a Templar Assassinja volt halálos. Ace itt képtelen volt Slarkal bármit is csinálni, a harmadik pályán egy tri-lane kikapcsolta őt már az elején. A Secret 23 perc után be is dobta a törülközőt. Ez volt a legegyoldalúbb meccs az este folyamán. Aztán jött a negyedik map, ahol már nem hibázhattak Puppeyék. Végül kiderült, hogy meg van az erő bennük és az izgalmak a tetőfokára hágtak.

Paparazi Morphlingja úgy tűnt, hogy biztosítja a VG-nek a 3-1-es győzelmet...

...a random pickek azonban most a Secretnek kedveztek, elhozták Yapzor tradicionális hősét, Rubickot, illetve MidOne is megkapta a kedvencét, az Ember Spiritet. Azonban egy kellemetlen meglepetés érte őket az utolsó picknél, hiszen megjelent Morphling is a csatamezőn. Synderen rögtön kiemelte, hogy ettől kezdve a kínaiknál az előny, mivel csak a Eartshaker és a Rubick révén volt egy kevés stunja a Secretnek. A hőst ért változás nem teszi már lehetővé, hogy stun alatt erőt gyűjtsön, viszont alig volt ebből az európaiaknak.

Paparazi már az elejétől kezdve fontos láncszeme volt a ViCi játékának, gyorsan vezetést szerzett a last hiteket tekintve. Már az első harcokban Puppeyra fókuszáltak, igyekeztek hatástalanítani a Morph legnagyobb ellenségét. Ace próbált ész nélkül farmolni egészen a 25. percig, a társai viszont nem igazán álltak jól. A VG mindhárom core játékosa MidOne előtt jártak networth-ben.

Aztán a 40. percben MidOne megvásárolta a Mjollnirt és úgy tűnt fordul a kocka, hiszen folyamatosan levadászta a ViCi supportjait. Aztán egy laza mozdulattal szinte kitörölték őt a meccsből, buybackre pedig nem volt lehetősége. Ám ezek után jött csak az igazi fordulat, mert Paparazit elkapták a bázisától éppen csak néhány lépésre, buybackre pedig nem volt lehetősége, ezzel kicsikarták az utolsó, mindent eldöntő ötödik meccset.

Last pick Meepo a finálé utolsó meccsében

Remek karakter összeállítást hozott össze a Team Secret, nem úgy, mint az első és negyedik szettben. Ace Meepoja, a tökéletes start Fatának az Axe-al, Puppey Ancient Apparation és Yapzor Jakiroja brutális lassító kombója perfekt volt, szóval minden összeállt a végjátékra. 31 perc után, 30 ezer networth előnnyel a Team Secret egy újabb diadalt könyvelt el. Szenzációsan zárták az év első Minor tornáját.

Secret a második Pro Circuit versenyét nyerte zsinórban

Legutóbb tavaly decemberben a DreamLeague Majoron léptek a dobogó legfelsőbb fokára. Ezzel továbbra is az élen vannak a DPC ranglistát tekintve. Mivel a Galaxy Battles II-ről visszaléptek –ugyanis elvesztette Major státuszát egy fura szabályozás miatt–, a következő ligájuk a február közepén rendezett ESL One Katowice Major lesz.

Team Secret - $108,000 (150 DPC Points)
Vici Gaming - $69,000 (90 DPC Points)
3-4 OG - $37,500 (30 DPC Points)
3-4 Mineski - $37,500 (30 DPC Points)
5-8 paiN-Gaming - $12,000
5-8 Evil Geniuses - $12,000
5-8 Team Empire - $12,000
5-8 compLexity Gaming - $12,000

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!