Egy extravagáns support élete képekben

Egy extravagáns support élete képekben

De egy support élete nem csak játék és mese.

Legalább egyszer már mindenkinek át kellett élnie azt az érzést, hogy nem maradt más lehetősége, mindössze egy support (támogató) hőst tudott választani. Sokféle karakter van ebben az osztályban, de azért tegyük hozzá, a pub meccsekben általában egyedül marad az ember és minden alapvető tárgy megvétele, valamint a társak segítése jelentené a többiek megelégedését. Vajon képes lehet-e egy ötödik pozíciós játékos minderre? Egyszerű a válasz; persze! A többiek szemében semmi különleges dolgot nem kell végrehajtanunk, csak járjuk a laneket, megölünk mindenkit, kiwardolunk, illetve az összes szükséges itemet időre megszerezzük.

A játék elején már van is elképzelése a csapatunknak, hogy miként kellene kezdenünk. Ilyenkor még nincs probléma a pénzzel; vagányul hátradőlhetünk, hiszen mindent meg tudunk vásárolni, az ultimate support érzése pedig végigszáguld vénáinkon.

Azonban az első felelősségteljes kérdés máris szembe jön velünk. Már a nulladik másodpercben ránk támadnak, és egy szívességet rögtön az elején elvárnak. Mi nagylelkűek vagyunk és miután magunkban elküldtük őket egy melegebb éghajlatra, az ecc-pecc kimehetsz végén megjutalmazunk egy társunkat.


Nem én választottam a support életet, a support élet választott engem. Kinek adjuk a lane-t megnyerő tangot?

Persze nem csak egy fronton kell helytállni, a creepek indulását követően a teendőnk listája gyarapodik.


Érti valaki, mit szeretne a Slardar?

A wardolás megint egy sarkalatos pontja a játékunknak. Sok jó hely van, ahova kipakolhatjuk, és az extra vision bizony a csapat előnyére válhat. Mielőtt azonban magunktól döntenénk erről a nemes feladatról, kérjük ki a többiek véleményét, ugyanis sok hasznos infot kapunk kommunikációnkért cserébe. Egyébként sincs jogunk ötödik hősként gondolkodnunk!


Én leszek a legjobb support, kinek kell ward? Húzzál el fentről, solozni akarok. Enyém a lenti lane, pullolj és ne lábatlankodj. Mid or feed. Egy erdőző hős pedig minden profi gárdában kötelező, nélküle nincs győzelem. Roshan talán szívesen lát minket, de ne próbáljuk ki.

A kellő alaphangulatunkat megteremtették, nagy örömmel és tettvággyal vetjük bele magunkat a meccsbe. Időnként feleslegesebbnek érezzük a jelenlétünket, mint vakok intézetében a látványpékséget. Ekkor eldöntjük, hogy ideje fejlődni, és az első fontos tárgyat is be kéne szerezni, csak a pénztárcánk gondolja másként.


Egy cipő mind felett, egy a sötétbe zár és egy, mely túl drága és túl gucci.

A több ezres cuccokról azonban mondjunk le, a Valve nem hozzánk igazította az árakat.


4200 arany? Van egy ismerősöm, aki hallotta, hogy valakinek a barátja egyszer látott ennyiért egy itemet.

Kicsit elszontyolodunk, mivel a vásárlás sem dobott fel, ezért ideje újra akcióba lendülni, egy kisebb mosollyal térünk vissza a pályára. Mivel nem láttak egy ideig a mapon, ezért igazi meglepetést okozhatunk, ha felbukkanunk valahol. Ezért felkészülünk és bevetjük a képességeinket.


Meghaltál?! Én csak kiwardoltam...

Volt meglepetés, de azt mondják jobb adni, mint kapni. Néhány ütésből szétcincáltak minket, de nem probléma, hiszen a küldetést teljesítettük, lepakoltuk a társaknak a wardot, akik innentől kezdve megalázzák az ellenfelet. Nos a legtöbb esetben, már ilyenkor darabokra ütnénk a disconnect gombot, de egy igazi support kitart a játék végéig és reménykedik a csodában. Históriák szólnak arról, hogy igazi fordulatoknak lehetünk szemtanúi, ha mindezek ellenére odatesszük magunkat...


...és akkor az eddigi erőfeszítéseink tényleg kifizetődőek lesznek.

A support szerep igazán érdekes és lenyűgöző. A legváltozatosabb oltásokat és indokokat olvashatjuk, hogy miért miattunk kaptunk ki és mit kellett volna jobban csinálnunk. Én azonban mindezek ellenére azt javaslom, ha felejthetetlen élményt és győzelmeket akarsz átélni, akkor ne habozz, pickelj néhány support hőst. Szerintem ez a role a legélvezetesebb és készülj fel, hogy az idegrendszeredet igen durván megedzi majd. Ti melyik pozíciót kedvelitek a legjobban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!