Második helyet szerzett a két magyar játékos a Go4OW kupa döntőjén

Második helyet szerzett a két magyar játékos a Go4OW kupa döntőjén

Utána pedig Kharma adott nekünk interjút.

A 2 magyar résztvevővel felálló Cryptick Gaming remek játékkal jutott a decemberi fináléba, ott azonban a jóval erősebb Portal of Gaming kifogott rajtuk.

Decemberben a Go4Overwatch Europe Cup 81. kiírásán indult először a Cryptick Gaming, végül 4 tornán bizonyították, hogy ott a helyük a nyolcas döntőben. A pontszerzésen alapuló rendszerben első nekifutásra csak a 22. helyig jutottak, aztán rögtön jött egy ezüstérem, ekkor az erki bra mic mögött végeztek. Majd egy 5., végül pedig egy 12. hely is elég volt, hogy biztosítsák a részvételüket a fináléban. A kiemelésben az ötödikek voltak, így az első körben a lengyel Shukufuku ellen kezdhettek. Az első két mérkőzést BO3-ban, a nagydöntőt BO5-ben játszották le.

A Cryptick felállása:

  • kedo - hitscan
  • Tyks - dps
  • Darkartas - main tank
  • kharma1337 - off tank
  • NoluZz - flex support
  • Wally - main support

Top 8

Cryptick Gaming 2-1 Shukufuku
Mapok: Lijiang Tower, Eichenwalde, Nepal

Magabiztosan kezdett a Cryptick Gaming, hiszen Night Marketen egyetlen százalékot sem szerzett az ellenfél, aztán megtáltosodtak Control Centeren, viszont az egyenlítés után Gardenen 99%-99% után hozta el a győztes pontot a magyarokkal felálló csapat. Németországba utazva sokkal nehezebb dolguk volt már, mivel a lengyelek majdnem végigtolták a payloadot, a Cryptick viszont meg sem tudta mozdítani. Aztán Nepalon a vártnál könnyebben zárták le a párharcot.

Top 4

Cryptick Gaming 2-1 Nemesis
Mapok: Nepal, King's Row, Watchpoint: Gibraltar

Nepalon nagyon durván egymásnak esett a két csapat, rendesen ment az adok kapok, néhány apróság azonban a finn Nemesis javára döntött. King's Row-n végigtolták a felek a payloadot, viszont a Crypticknek majdnem 3 perce maradt, míg az ellenfélnek alig több, mint másfél perc. Egy remek defenzív játékot követően ugyan a hosszabbításban még kihozták után a kocsit, de sokáig már nem jutottak, ezt pedig nem volt nehéz túlszárnyalnia Tykxéknek. Gibraltáron a 2. pont előtt megakadt a Cryptick hengerelése, túl sok időt töltötték azzal, hogy betolják a payloadot, de sikerült, aztán az utolsó checkpoint előtt parkolták le az idő lejárta pillanatában. A fordulásban a következő jelenet többet mond minden szónál:

Döntő

Cryptick Gaming 0-3 Portal of Gaming
Mapok: Nepal, King's Row, Lijiang Tower

A döntőben lengyel (matth), portugál (patth), dán (nerfdd) és orosz (Rubikon) válogatott játékosokból álló, igen erős együttessel nézett farkasszemet a Cryptick Gaming. Nerfdd és Rubikon nem kis névnek számítanak, előbbi a dánok egyik legjobb off-tankja, míg utóbbi a 2016-os vb ezüstérmes csapatának supportja. Ennek ellenére Nepalon kiélezett volt a küzdelem, de nem sikerült a bravúr, majd King's Row-n kiesett dempsii tőlük, és nem is tudott visszacsatlakozni, ezért átvette a helyét a csapatuk menedzsere; Wizo. Vele is hozták a kötelezőt, aztán Lijiang Towerre visszatért a dps játékosuk és kegyetlenül behúzták a finálét.

Az összes mérkőzést megtekinthetitek az alábbi videosorozatban:

A 2 magyar játékossal felálló Cryptick Gaming abszolút nem szégyenkezhet, nagyszerűen teljesítettek és még a jóval erősebb gárda ellen is időnként partyban voltak. A srácok ambiciózusak, a terveik között további tornák is szerepelnek, tehát a jövőben biztosan láthatjuk még őket. A megterhelő meccsek után még kharma is készségesen állta a kérdéseinket, a vele készült beszélgetést itt hallgathatjátok meg:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!