Rekord nézőszámmal mutatkozott be az Overwatch League!

Átlagban 350 ezer rajongó figyelte a közvetítést Twitchen, a csapatok pedig parádés meccseket produkálva hálálták meg ezt. 

Tegnap éjjel végre-valahára hivatalosan is elkezdődött az Overwatch League főszezonja, a csapatok már vérre menő küzdelemben eshettek egymásnak a Los-Angelesi Blizzard arénában. Kisebb meglepetésre már az adás kezdete előtt is több 10 ezer ember jelent meg a hivatalos Twitch csatornán és az első mérkőzés kezdetére már több mint 150 ezren voltak kíváncsiak a közvetítésre, aminek végleges nézőszámai minden várakozásunkat felülmúlták. 
ow blizzard owl ravager twitch peak
Az átlagosan 350 ezer Twitch nézőhöz ráadásul hozzá jönnek a kínai eredmények is, ahonnan az EsportsCharts statisztikái szerint volt olyan időpont, amikor több mint 1.6 millióan követték a versenysorozatot. Összességében ezek a számok igencsak bizakodásra adnak okot, de most ugorjunk inkább a mérkőzésekre. 

San Francisco Shock vs. Los Angeles Valiant

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | San Francisco Shock vs. Los Angeles Valiant című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A két csapat már találkozott egymással az előszezonban és a végeredmény akkor igencsak szoros 3-2 lett a Valiant számára. A Shock emiatt mindenféleképpen bizonyítani akart és revansot venni, azonban a számításaik abszolút nem jöttek be, mivel a Los Angelesi gárda minden helyszínen lejátszotta őket a pályáról. A mérkőzés ettől függetlenül szoros volt, viszont a végeredményen mindez nem változtat. San Francisco Shock vs. Los Angeles Valiant: 0-4.

Shanghai Dragons vs. Los Angeles Gladiators

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | Shanghai Dragons vs. Los Angeles Gladiators című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A kínai csapat csalódást keltő előszezonos teljesítményét sokan azzal magyarázták, hogy későn kapták meg a beutazási engedélyt és kevés idejük volt együtt gyakorolni. A tegnap este után viszont egyértelműen kijelenthető, hogy a Dragons-nál valami továbbra sincs rendben, mivel hatalmas 0-4-es verést kaptak a Gladiators-tól. A Los Angelesi gárda abszolút a középmezőnyt képviseli a csapatok között és a kínaiak még így is csak a harmadik pályán tudták őket egy pillanatra megszorongatni. Shanghai Dragons vs. Los Angeles Gladiators: 0-4.

Dallas Fuel vs Seoul Dynasty

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | Dallas Fuel vs. Seoul Dynasty című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Az éjszaka legizgalmasabb mérkőzése természetesen a két ősi rivális találkozója volt és a csapatok nem is okoztak számunka csalódást. Junkertownon hatalmas meglepetésre a Fuel bizonyult jobbnak, köszönhetően a Bastion-re épülő Pirate Ship kompozíciójuknak és Taimou eszméletlen Roadhog Hookjainak. Temple of Drawnubison első körében is úgy tűnt, hogy a Dallasi gárda bizonyul majd jobbnak, azonban a koreaiak remekül adaptálódtak és megnyerték a pályát, ráadásul dominanciájuk kitartott Iliosra is, az állás tehát 1-2-re módosult. Az utolsó helyszínen a két félnek döntetlent sikerült elérnie, szóval a végeredmény: Dallas Fuel vs. Seoul Dynasty: 1-2.

A versenysorozat ma éjjel tovább folytatódik, közép-európai idő szerint az alábbiak szerint:

  • London Spitfire vs. Florida Mayhem - 11:00
  • Philadelphia Fusion vs. Houston Outlaws - 01:00
  • Boston Uprising vs New York Excelsior - 03:00

A mérkőzéseket pedig az Overwatch League hivatalos Twitch csatornáján, a hivatalos honlapon vagy az MLG oldalán tudjátok követni. Nektek hogy tetszettek a mérkőzések, elégedettek vagytok a Blizzard produkciójával?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!