Jogos kizárás vagy túllőttek a célon az ESL Katowice rendezői?

Az ESL nem szórakozott, 5 perc késés után kérdés nélkül diszkvalifikálta az Optic csapatát.

Az ESL One Katowice szervezői egy kis késés után azonnal kizárta az észak-amerikai selejtezőkből az OpTic Gaming (Pajkatt, CC&C, zai, 33, ppd) és az Animal Planet (MoonMeander, ritsu, bryle, Aui_2000, kitrak) együttesét.

Peter Dager Twitter bejegyzése a következőket tartalmazza:

"Öt percet késtünk, ezért kizártak minket. Persze mi igyekeztünk mindent megtenni, hogy az összes kvalifikációban játszhassunk, de úgy tűnik, minden reményünk elszállt a Katowice-i versennyel kapcsolatban. Úgy tűnik ez a büntetésünk azért, mert két BO3 párharcunk is a harmadik meccsig tartott."

Az Animal Planet játékosa, Curtis "Aui_2000" Ling arról számolt be, hogy a szervezők figyelmen kívűl hagyták a csapatokat és nem reagáltak kérésekre. David "MoonMeander" Tan pedig azt mondta, a rendezők egyike sem volt hajlandó módosítani a menetrenden. Az ESL tehát beírta nekik a vereséget, mivel nem tudtak megjelenni a pontos időre kiírt mérkőzésükön. A kvalifikáció szabályzatában az alábbi mondat szerepel: "Each team has 15 minutes to show up to a match. (Match date +15 minutes). Showing up after 15 minutes result in a default loss." Ezek szerint minden gárdának 15 perc állna rendelkezésére, hogy megjelenjen a saját összecsapásán és csak ezután osztanának ki defwint a másik félnek.

Hihetünk az OpTicnak és az Animal Planetnek, hogy furcsa döntést hozott az ESL, vagy tényleg elnézték az órát ezek az együttesek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!