4 dolog, amitől egyelőre parádés az OWL

4 dolog, amitől egyelőre parádés az OWL

Egy biztos, a Blizzard valamit nagyon eltalált az Overwatch-al és a most elindított OW League-el.

Sok-sok hónap várakozás után az Overwatch League elstartolt a héten. A mérkőzések nem voltak tökéletesek, de a Blizzard rengeteg mindent szuperül valósított meg. A dbl összegyűjtötte a 4 legpozitívabb dolgot a versennyel kapcsolatban.

Látvány

Az egyik legnagyobb aggodalmat az jelentette az OWL-el kapcsolatban, hogy milyen könnyen követhető egy átlagos e-sport kedvelő számára a játékmenet. Sokféle változás történt arra vonatkozóan, hogy miként élvezhetik a rajongók a mérkőzéseket vizuálisan, így jóval nézőbarátabb lett az elmúlt hetek során. Jelenlegi formájában lenyűgöző élményt jelent egy-egy összecsapás megtekintése.

Rekord nézőszámmal mutatkozott be az Overwatch League!

Aacute;tlagban 350 ezer rajongó figyelte a közvetítést Twitchen, a csapatok pedig parádés meccseket produkálva hálálták meg ezt.

Eltekintve a belső nézetes kameraállástól, időnként fentről is megcsodálhatjuk az eseményeket, melyeket a helyszínről bevágott élő képek színesítenek, az elemzések közben remek visszajátszások pörögnek, hogy a pazar lassításokról már ne is beszéljünk.

Klasszikus sport modell

Úgy tűnik, hogy az OWL több trükköt is ellesett a klasszikus sportműsorokból. A hagyományos amerikai sportokhoz hasonló modellt követve sokkal könnyebb bevonzani a nézőket és eladhatóbb az e-sport is számukra, különösen Észak-Amerikában. (Itt kevésbé gyakori, hogy a családok a nappaliban e-sport meccseket követnének.)

Befektetések

A Blizzard elég sok lóvét ölt bele az Overwatch League-be, amely végül más, komoly befektetőket is bevonzott. Ezek után már bőven több, mint elég pénz gyűlt össze a csapatok részére és globális eseményt tudtak az egészből kovácsolni.

A bajnokság legitimálása, egy jól csengő név a bajnokságnak és a piac megszilárdítása még mindig harcot jelent a kiadó számára, de a beruházások nagyban hozzájárulnak, hogy bizonyítsák a liga potenciálját.

Egyedi franchise

Minden OWL együttesnek saját színösszeállítást, emblémát, nevet és hashtaget –alapvetően mindent, ami megkülönbözteti őket más franchiseoktól– kellett megalkotniuk. Ez természetesen megkönnyíti a rajongók számára a kedvenc csapatuk támogatását és a szurkolást is.

Gyakorlatilag mindent megtesznek, hogy a klasszikus sportok irányvonalát kövessék, illetve a fanok is büszkévé válnak ezáltal. Ezek együttese talán az Overwatch League-t az egyik legszerethetőbb e-sport versenyévé teszi, és ezek az első lépések az igazi sikeresség felé.

Ti nézitek? Ha igen, mi a véleményetek a bajnokságról?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!