Érdemes-e megtartani muligannél a Curious Glimmerroot-ot egy Razakus mirror mérkőzésen?

Érdemes-e megtartani muligannél a Curious Glimmerroot-ot egy Razakus mirror mérkőzésen?

Fejtegette a kérdést egy játékos és ki is számolta, melyik lehetőséggel járunk jobban. 

A Knights of The Frozen Throne kiegészítő után megjelenő Razakus Priest hatalmas népszerűségre tett szert a ladderen az elmúlt néhány hónapban, és a Vicious Syndicate aktuális metajelentése szerint 11.37%-ban van jelen a ladder mérkőzések során. A pakli mindemellett 50.52% győzelmi aránnyal rendelkezik az összes rankot tekintve, ez a többi deck eredményeivel összehasonlítva a Tier2 státuszt eredményezi neki. A Legendet vizsgálva már azt láthatjuk, hogy az összeállítás 51.33% győzelmi aránnyal rendelkezik, csupán egy százalékkal lemaradva a jelenlegi királytól; a Murloc Paladin-tól. 

A pakli népszerűsége és hatékonysága miatt folyamatosan téma az internetes közösségben és most belefutottunk egy érdekes elemzésbe, aminek témája az, hogy egy Razakus Mirror mérkőzés esetében, érdemes e megtartani a Curious Glimmerroot-tot a mulligannél és kijátszani a harmadik körben, vagy inkább eldobni és később lerakni a pástra. A poszt egy machu_chuchu játékosnak köszönhető, aki véleménye mellett számolgatott is és százalékra pontosan megadta, hogy melyik lehetőséggel járunk jobban. A kártya Battlecry képessége ugye felhoz három kártyát és ha eltaláljuk, hogy éppen melyik van az ellenfél feckjében, akkor kapunk belőle egy másolatot. 

A megtartás és a harmadik körben való kijátszás melletti érvelésből az derül ki, hogy ilyenkor a kártya segítségével 8,9 és 9,3% között szedhetjük ki az ellenfél kezéből a pakli két legfontosabb építőkövét, Shadowreaper Anduint vagy Raza-t. Ezzel szemben, ha eldobjuk a Curious Glomerroot-tot és csak jóval később játsszuk ki, akkor a számítások alapján 9,7 és 10% között szedhetjük ki vele a már említett két lapot. Ezek az az arányok egyébként igencsak jónak számítanak ha azt vesszük, hogy egy kártyából mekkora értéket tudunk kivenni. A játékos teljes elemzését és módszerét, hogy mi alapján jutott ezekre az eredményekre, ezen a linken tudjátok megtekinteni. 

Ti hogy csináltátok eddig, megtartottátok Razakus mirror meccsen a Curious Glimmerroot-tot és kijátszottátok a harmadik körben, vagy inkább eldobtátok és a későbbiekben tettétek ki a pástra?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!