Nem kis mázli után élete első LAN-jára készülhet egy indonéz csapat

A PG.Barracx hatalmas lehetőséget kapott a sorstól, hiszen részt vehetnek a Galaxy Battles II nagy tornáján.

A Valve kihátrálása és a Fülöp-szigeteki kormány rendelete alapján ez az ismeretlen csapat szerencsés események sorozata után ott lehet az egyik legrangosabb ázsiai versenyen. Beszámoltunk már a drogtesztes drámáról, de aki lemaradt volna róla, alább elolvashatja.

Drogteszt miatt bukta a Major rendezés jogát egy verseny

A fülöp-szigeteki e-sportolók nyilatkozatai szerint drog tesztnek vetették őket alá, ezért a Valve visszavonta a Galaxy Battles Dota 2 Pro Circuit státuszát.

A kiadó döntése után még az eredetileg kijutott gárdák közül hét is úgy döntött, hogy kilép a versenyből. Távozott a Newbee, LFY, Team Liquid, Virtus.Pro, Team Secret, OpTic Gaming és a Mineski is.

Ennek fejében megtartották a Wild Card kvalifikációs minitornát, mely az utolsó utáni helyek betöltéséért ment. Eredetileg a FÁK és az EU selejtezők második helyezettjei is bejutottak volna ide, de mindkét csapat, a Team Empire és a Team Kinguin is visszamondta inkább a szereplést. Maradt tehát 2 együttes, ezzel pedig az indonéz ötösnek hatalmas esély hullott az ölébe. Az októberi, regionális selejtezőben győzedelmeskedő Skyville elleni visszavágó döntött az egyetlen kiadó helyről. Sikerült revansot venniük, hiszen 2-1-re megnyerték a párharcot, ezzel pedig életükben először nagyszínpadon küzdhetnek meg topcsapatok ellen.

A PG.Barracx felállása:

  • ShinymF
  • Ramz
  • bfl
  • lawlesshy
  • Lesserblue

Az alsó-felsőágas rendszerben az első ellenfelük nem kis hal lesz, mivel a TI győztes EG néz velük farkasszemet. A Galaxy Battles II január 19 és 21 között kerül megrendezésre a Fülöp-szigeteki Ciudad de Victoria arénában. A tornának 500 ezer dolláros összdíjazása van.

A nem kevés szerencse mellett a srácok azért kitettek magukért, kérdés, hogy életük első ilyen megmérettetésére miként sikerült fejben felkészülniük. Magyar csapatot vagy játékost vajon mikor láthatunk nemzetközi versenyen?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!