Így alakul eddig a Season 8 metája

Így alakul eddig a Season 8 metája

Az OmnicMeta statisztikái alapján a Supportoknál továbbra is egyhangúság van, viszont Orisa belopta magát a játékosok szívébe. 

Lassan már három hete annak, hogy elindult az Overwatch nyolcadik Competititve Play szezonja, amiben a Blizzard kicsit átalakította a Diamond feletti játékosok SR rendszerét és eltörölte a teljesítmény alapú pontosztást. Mindemellett élesedett az új report rendszer is és már kapunk visszajelzést arról, ha az általunk jelentett játékos ellen retorziókat eszközöltek. Érkeztek továbbá kisebb-nagyobb változások és bugfix csomagok is, amik a stúdió reményei szerint hozzájárultak a ranked mérkőzések minőségéhez és a rajongók pozitív játékélményhez.

Fontos bugfixekkel és fejlesztésekkel érkezett az OWL skin patch

Sensevida | 18/01/10 13:44 Tegnap este megérkezett a játék legújabb frissítése és végre-valahára bekerültek az Overwatch League csapat skinek a játékba, amiket új ingame currency-vel vásárolhatunk meg. Az első hőskinézetünk árát állja a Blizzard, a részletekről pedig az alábbi cikkünkben tudtok tájékozódni. Ti eldöntöttétek már, melyik csapat hőskinézetét veszitek meg elsőként?

Mozgalmas hetek állnak tehát mögöttünk és az OmnicMeta frissen kiadott statisztikáiból azt is megtudhatjuk, hogy miként alakul eddig a nyolcadik szezon metája. Az adatok egyelőre a vihar előtti csendet tükrözik, ugyanis ha a Mercy és Junkrat nerf bekerül az éles szerverekre, az egész ladderen elszabadul majd a pokol. A nerfek következményeit ugyan még nem lehet megtippelni, viszont bízunk benne, hogy a Support kaszt mindenféleképpen kiegyensúlyozottabb lesz és Mercy örökre elveszti az elmúlt néhány hónapban elnyert kötelező választás státuszát. 

Az alábbi grafikonon tisztán látszik, hogy a hős választási aránya abszolút nem egészséges és a többi karakterhez képest, továbbá  Masterben és Grandmasterben körülbelül 90%-ban van jelen a mérkőzéseken. Érdekes módon Moira népszerűsége továbbra is töretlen, különösen az alacsonyabb régiókban, az Ana buff viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és a karakter ismét mélypontra került, egészen Lúció mellé. A DPS karakterek helyzete nem sokban változott, Soldier például stagnál, Junkrat továbbra is rengeteg meccsen fordul elő egyelőre, a Gransmastert pedig továbbra is Tracer és Genji uralja. A tankoknál viszont már történt néhány érdekesség és Orisa hivatalosan is bekerült a metába, köszönhetően a Pirate Ship kompozícióknak és annak, hogy pajzsa lényegesen erősebb mint Reinhardt-té. A karakter népszerűsége leginkább Zarya-ra volt hatással, aki Diamond felett eset nagyot. 

A nyolcadik szezon eddigi legnagyobb nyertese egyértelműen Mercy, akit abszolút nem tört meg a Resurrect channelingé tétele és átlagban 13%kal nőtt a népszerűsége. Moira az alacsonyabb tierekben, míg Zenyatta a felsőbb régiókban produkálta a legnagyobb növekedést, új belépőként pedig Orisa átlag 9%-os emelkedése is említésre méltó.


Ana sajnos nagyot esett eddig a nyolcadik szezonban és átlagban 9%-kal kevesebbszer van jelen a mérkőzéseken. A másik nagy vesztes pedig Lúció, akinek Speed Boost képessége manapság nem a leghasznosabb a csapatok számára. 

Az OmnicMeta statisztikái alapján tehát így alakul eddig a nyolcadik szezon metája. A helyzet sajnos nem sokban változott tavalyhoz képest és Mercy egyértelműen a játék legbefolyásolóbb karaktere, ami továbbra sem egészséges és véleményünk szerint a Blizzard-nak már régebben közbe kellett volna lépnie. Most ott tartunk, hogy a karakter több hónapja uralja a meccseket és számtalan játékost égetett ki rankedről, mivel belefáradtak abba, hogy a Valkirie simán megfordíthat egy győztesnek hitt csapatharcot. Nagyon bízunk benne, hogy a Blizzard által beígért nerf segít majd megoldani ezt a helyzetet és a pillanatnyi állapotok csak egy rossz emlékként maradnak meg a játékosok fejében. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!