Hamarosan eltérő platformú barátainkkal is csapatot alkothatunk

Jön a cross-platform party system!

A Rocket League egy elképesztően szórakoztató játék, és mint ahogy rengeteg mást, ezt is a barátainkkal a legélvezetesebb együtt játszani, ám jelen pillanatban az eltérő platformú játékosok nem tudnak partyt létrehozni.

A Rocket League 38 millió játékossal tündököl

Aacute;prilis óta hatalmasat nőtt a Psyonix játéka.

Viszont ez 2018-ban a múlté lesz, ugyanis a játék fejlesztői a hivatalos RL Support Twitter oldalon elejtettek egy megjegyzést, amely azonnal futótűzként terjedt szét a communityben.

Itt egy az egyben leírják, hogy a cross-platform 2018-as megjelenésén dolgoznak. Ez nagyon sok lehetőséget nyitna meg a játékosok számára, de nem is olyan meglepő, hogy a műhelyben ezt hegesztik, hiszen a Psyonix alelnöke, Jeremy Dunham a 2017-es E3-on azt nyilatkozta az IGN-nek, hogy szerinte a cross-platform lehetőség nélkül egy játék megáll a fejlődésben. Maga a cross-platform funkció egyébként már jó ideje elérhető a játékban, itt-ott bizonyos megkötésekkel. Ha PC-ről nyomod, akkor összekerülhetsz bármelyik platform játékosaival, viszont Xbox-ról nem fogsz találkozni PS-es felhasználókkal, és ugyanez fordítva. Ennek a problémának a megoldásán a Psyonix folyamatosan dolgozik, de a Sony nagyon makacs.

Na, de egy kis gyorstalpaló azoknak, akik nincsenek tisztában a cross-platform fogalmával. A cross-platform az eltérő platformú játékosok közötti kapcsolatot jelenti. Amelyik játékban van cross-platform, ott a különböző eszközű felhasználók is képesek egy szerveren mozogni, a cross-platform party support segítségével pedig már az eltérő eszközű barátainkkal is képesek leszünk együtt játszani! Mint mondtam, ez nagyon sok lehetőséget fog megnyitni, többek között remélhetőleg a platformok közötti trade-et is. Hányszor fordult elő veletek az, hogy lett volna jelentkező az eladásra kínált cuccaitokra, de más platformon játszott az illető? Velem többször, mint ahányszor kéne.

Hogy az új rendszer pontosan mikor fog jönni, és hogy mindenféle eszközre érvényes lesz-e, vagy csak meghatározott kombinációk lesznek, azt egyelőre nem tudni, az egyetlen hivatalos információ a témában mindössze annyi, hogy készül. Logikus módon az lenne a legjobb, ha mindenki számára elérhető lenne ez a funkció, de ha a Sony továbbra is köti az ebet a karóhoz, akkor az Xbox-PS barátok továbbra sem fogják tudni élvezni az új rendszer előnyeit.

Mi a véleményetek a fejlesztésről? Van olyan barátotok, akivel eddig nem tudtatok együtt játszani, de innentől éjjel-nappal vákuumosra fogjátok ürítitek a boosttartályt?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!