Sok profi esküszik rá, de mi ez a Battle Fury őrület?

Sok profi esküszik rá, de mi ez a Battle Fury őrület?

Bitang erős jelenleg és nehéz olyan helyzetet elképzelni, ahol ne jöhetne jól ez az item.

A Battle Fury az átdolgozását követően még a cleave effektet leszámítva is hatékony sebzést biztosít. Nem meglepő módon profik is elkezdték építeni a különböző hősökre, mint például Phantom Lancer, eltérve a kipróbált és már bevált korábbi buildektől. Aztán amikor Arteezy Terrorblade-et kapott a Galaxy Battles 2-n és ugyanezt a tárgyat vette meg, akkor felmerült a kérdés, hogy vajon tényleg túlságosan erős lett-e ebben a meta-ban.

Történelmi Buffok

A Battle Fury hatékonysága napjainkban a Dota 1-es időkre emlékeztet, amikor nem volt szokatlan, hogy még egy Windrunnernél is ezt láttuk. Az Orchid-al kiegészítve halálos kombót alkotott, pedig a cleave-ből nem részesült a távolsági hős.

A Battle Fury-t a Dota legelejétől kezdve erősítgették. Kezdettől fogva egészen a 6.84-ig növekedett a sebzése (55-65), összetevőinek költsége viszont kevesebb lett az évek folyamán (nettó csökkenés: 5100-ról 4575 aranyra), illetve a cleave hatósugara is bővült (160 AOE-ról 280-ra!). A hozzátartozó regeneráció is javult ráadásul. Aztán megérkezett a 6.84 és minden megváltozott, egy cseppet visszavettek a sebzéséből és innentől kezdve a Quelling Blade is kellett hozzá, ha meg akartuk építeni. Ezzel is nyomatékosítani akarták a fejlesztők, hogy elsősorban farmolós tárgyként tekintenek rá. Ebben az időszakban azonban csak két hősnek érte meg leginkább: Anti-Mage és Ember Spirit. A tárgy végül megtalálta az utat a többiek felé is, elkezdték Juggernautnak is megvásárolni, aztán volt idő, hogy a hardcarryként számon tartott Faceless Void is igényt tartott rá. A nerfek ellenére is átvészelte a metákat, sőt, mindig is szükség volt erre az itemre összességében. A 7.00-ás patch tovább módosította a Cleave sebzését és a hatósugarát. Mindkettőt növelték valemelyest, a Cleave pedig új, trapéz alakban sebzett immáron. A 7.02-ban, majd 7.03-ban és 7.07-ban a Battle Fury két újabb buffnak örülhetett, amely után egyértelműen core itemként tekintettek rá. A Cleave damage 35 százalékról 40-re emelkedett, a hatóköre a végén 280-ról 330-ra nőtt, a távolság pedig 520 helyett 575 lett. Bár a damage 5-tel csökkent, kevesebbet költünk rá, mivel 4500-ról 4100-ra csökkent az ára.

Battle Fury-t mindenkinek, vegyél illúziós és távolsági hősre is

Sem az illúziók, sem a távolsági hősök nem élvezik a cleave nagyszerű hatását. Furcsán hangzik papíron egy olyan hősön, mint a Spectre, akinél látszólag jobb alternatíva lenne egy Radiance vagy Diffusal Blade, hiszen az ultijával jobban összhangban lenne. Sőt, még rosszabbul hangzik egy Terrorblade-nél, aki inkább azokat a tárgyakat részesíti előnyben, amelyek statisztikát adnak az illúzióinak. A profik mégis egyre többször gondolkoznak el a beszerzésén, még akkor is, ha egyes részei igazából haszontalanok az adott helyzetben. Dotaban megannyi mechanika, szabály és alap itembuild létezik, hogy nem könnyű mindig elgondolkozni és nyitottnak lenni a legújabb metát felkavaró ötleteken. El tudtuk volna képzelni a Mjolnir-t az Anti-Mage-en, ha nem próbálták volna a legjobbak is? A Linken's Spheres első itemként egy carry Faceless Void-on szintén kitágított néhány pupillát. TI6 alatt mégis úttörő eszme lett belőle és utána sokan alkalmazták.

Jelenleg a Battlefury plusz 45 sebzést és 6 életerő regent jelent 4100 aranyért. A játék talán legköltséghatékonyabb terméke. Jelentősen megnöveli a farm sebességét addig a pontig, hogy be tudunk szerezni néhány, a képességeinkkel jól együttműködő tárgyat. Ez a szituáció nagyon hasonlít ahhoz, mint mikor a Meepo játékosok a Dragon Lance-t csak a statisztikáért építették meg, pedig nem részesültek a megnövekedett támadási távolságban. A Battle Fury lehet, hogy megtalálja végre a megfelelő helyét néhány buff után ebben a farmolósabb meta-ban. Az agresszív trilanek miatt több időt szánhatunk a pénzgyűjtésre, a Demon Edge-t kényelmesen akár az oldalsó boltban is megvehetjük. Ennek ellenére ez csak egy átmeneti teória lehet, hiszen a játékosok felismerték az erejét és igyekeznek tesztelni sok hősön keresztül, mint régebben a Mask of Madness-t és Skaadit.

Vajon meddig megy el ez az őrület? Láttunk már Legion Commanderen, Chaos Knighton, Slarkon, sőt még Lifestealeren is BF-et. A mostani ESL Gentingen pedig Fnatic.EternalEnvy a Monkey Kinget ruházta fel ezzel a tárggyal. Az utóbbi időben tehát nagy sláger lett belőle, ezért IceFrogékat ismerve meglepetés lenne, ha a következő időszakban nem érkezne valami módosítás. Addig is, még lehet tesztelni a Battle Furyt a hősökön.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!