A szovjet nehéz tankok új igáslova - Object 705A

A szovjet nehéz tankok új igáslova - Object 705A

Az Object 705A jelen formájában egy sokkal jobb választásnak tűnik, mint a veteránnak számító IS-7 vagy épp az alternatív nehéz tank vonalat képviselő IS-4.

Az Object 705A 162.300 XP-ért fejleszthető ki elődjéből, az Object 705-ből, és az első tesztek tapasztalatai alapján úgy vélem, hogy arányaiban sokkal jobban teljesít a saját szintjén, mint az Object 705. Ugyan arról lehetne vitatkozni, hogy vajon olyan széles körben elterjedt-e lesz-e, mint az IS-7, hiszen biztosan sokan nem kezdenek majd bele az ágba amiatt, nehogy a WG idővel gyengítse ezt a meglehetősen erősnek tűnő hátsó tornyos szovjet nehéz tank vonalat, de az biztos, hogy most még ez a tank a szovjet nehéz tankok csúcsa.

Object 705A

A felépítménye rendkívül hasonló az Object 705-höz, emiatt a legfőbb különbség a páncélzatban és a lövegben keresendő. Szerintem a tankot nagyon könnyű használni, ráadásul nem rendelkezik valódi gyenge pontokkal, de ezt bővebben is kifejtem a későbbiekben.

Ajánlott felszerelések: Stabilizátor, töltésgyorsító, célzásgyorsító / optika
Ajánlott legénységi képességek: Javítás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Adrenalinroham
Opcionális legénységi képességek: Testvériség, Kuplung égető, Terepkirály

Előnyök

Az Object 257-hez hasonlóan az Object 705A esetében is kijelenthetem, hogy gyakorlatilag csak előnyökkel rendelkezik. Az előző bejegyzésben említettem az erősített páncélzatot, ami nem rendelkezik gyenge pontokkal, és ha jobban szemügyre vesszük a lánctalpast, akkor teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy a leggyengébb pont rajta a hasi lemez, ahol 140 mm 60 fokban döntött páncél található, aminek az effektív vastagsága körülbelül 250 mm, így a tier VIII tankok normál lőszerrel teljes mértékben esélytelenek ellene. Játsszunk egy kicsit a számokkal!

A fenti képen nagyon szépen kirajzolódik, hogy a felső lemezt is csak nehezen tudjuk átlőni, ugyanis az 175 mm vastag és 55,8 fokban döntött, így effektív ~270 mm védettséget biztosít, és bár a bal és jobb oldali döntött lemezek vastagsága csupán 150 mm, de a ~81 fokos döntöttség miatt átüthetetlenné válik a harckocsi ezen a két ponton. Továbbá a toronyfront leggyengébb pontja is csak 368 mm, és átütésre leginkább ideális szögből a torony felső lemezén keresztül számíthatunk. Majdnem elfelejtettem, hogy ez a tank is rétegelt páncélzattal rendelkezik, de ez már-már magától értetődő ténynek számít a szovjeteknél.

A lövege 650 alfa sebzéssel és 256 átlagos páncélátütéssel rendelkezik, amit prémium lövedékkel (HEAT) 317-re növelhetünk. A löveg pontosan az IS-7 és az IS-4 DPM értékére van balanszolva a töltési idő csökkentésével, így tehát sebzés terén nem múlja felül a veterán harckocsikat, ugyanakkor a magasabb alfának sokkal nagyobb a visszatartó ereje lehet.

Ez a monstrum 100 tonnát nyom és egy 1500 lóerős motor hajtja, így jobb fajlagos teljesítményt ér el, mint az IS-4, míg gyorsulását tekintve Super Conqueror szintre tudnám tenni, azaz a sebessége ahhoz épp elegendő, hogy hellyel-közel tarthassa a lépést a többi tankkal egy rohamnál, de semmiképp sem kell Maus vagy Type 5 Heavy szintű cammogásra számítani vele.

Hátrányok

A hátrányoknál két dolgot tudnék megemlíteni, és úgy gondolom, hogy valószínűleg senkit se ér majd nagy meglepetés, hiszen mindkettő jellemző volt az IS-M-re és az Object 705-re is. Az egyik hátrányunk tehát a -5 fokos lövegsüllyedés, a másik pedig a gyér fordulási képességünk, ami miatt kiszolgáltatottá válunk egy flankelő páncélossal szemben.

A tankról összességében

Felteszem mindenkit az érdekel, hogy vajon megéri-e kifejleszteni a tankot, illetve hogy vajon gyengíteni fogják-e idővel. Az első kérdésre a válasz részemről egy egyértelmű igen, így aztán mindenkit arra buzdítanék, hogy kezdje meg az XP grindet az IS-szel, míg a második kérdésre a válasz vélhetően egy nem. Természetesen benne van a pakliban, hogy a WG mégis nerfeli majd ezt a tankot, de mivel nekik se érdekük rossz tankot kiadni, amivel a játékosok egyáltalán nem játszanának, ezért nem mernék erre fogadni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.