Kaplan nem akárhogy reagált Effect OTP panaszaira

Kaplan nem akárhogy reagált Effect OTP panaszaira

A Dallas Fuel játékosa nem bírta tovább a sok vereséget, a streamje közben szólította meg magát Jeffet. A válasz pedig nem maradt el.

Hyeon "EFFECT" Hwang a Dallas Fuel egyik csillaga, és nem meglepő, hogy az utóbbi időben frusztrált. Egyrészt mert a csapatnak mindössze csak egy győzelme van az Overwatch Leagueben, emellett pedig a megszokott problémákkal találkozik, ha leül otthon játszani. A competetive módban rengeteg leaverrel, one-trick játékossal, trollal és hozzájuk hasonló emberekkel fut össze.

Ezért egy kicsit mókából, egy kicsit elkeseredettségében, de küldött egy üzenetet a streamje közben Jeff Kaplannak. Elmondása szerint nagyon magas CP-vel rendelkezik, mégis sokat veszít és a társai is gyengék. Erre várna megoldást magától a játékigazgatótól.

Meglepetésre érkezett egy levél Kaplantől, melyben az alábbiakat válaszolta:

"Kedves Effect,

Imádom nézni a játékodat! Hihetetlen tehetséges vagy. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen frusztráló dolgokkal nézel szemben, ezek a témák nálunk is a napi megbeszélések részeit képezik.

Különböző okok miatt rendkívül bonyolult a one-trick problémának a megoldása. Létezik a szellem, a szabadság és a kreativitás a játékban, amelyet igyekszünk megvédeni. De azt hiszem, hogy (különösen azon a szinten, ahol te játszol) a többi játékos ezáltal nagyobb kárt okoz a csapatnak, mintsem hasznot jelentene.

Egyelőre nincs azonnali megoldásunk erre, mely nem változtatná meg drasztikusan az Overwatch arculatát. Ettől függetlenül szeretném, ha tudnád, hogy foglalkozunk a dologgal és folyamatosan törjük a fejünket, mit is lehetne kitalálni.

A változások nem fognak egyik pillanatról a másikra megtörténni, de mi is tudjuk, hogy égető szükség lenne a helyzet javítására. Például az egyik dolog, amit vizsgálunk éppen, hogy egyes emberek miért nem akarnak a többiekkel együtt, egy csapatként játszani. Bárcsak lenne egy olyan világ, ahol az OW játékosok azt éreznék, hogy azzal játszhatnak, akivel akarnak. Ez azonnali megoldást jelentene a problémára, de jelenleg elég messze állunk egy ilyen állapot elérésétől.

Mindenesetre tudd, hogy megértem a frusztrációdat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az OW-t jobbá tegyük, és ne csak a hozzád hasonló profik, hanem mindenki, aki hasonló kihívásokkal szembesül, az is élvezhesse.

Minden jót,

Jeffrey és az OW csapat"

Teljesen igaza van, és ez egy olyan gond, amely bármilyen típusú játékban előfordul, amikor a csapat összeállításról van szó. Eddig még senki sem tudta abszolválni ezt a feladatot, de Jeff Kaplan rajta van az ügyön! Ha valaki kitalálhat rá egy megoldást, az ő maga!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!