Minden hős ellen egy D.Va tipp, így Mechakadályozhatjuk őket a sebzés kiosztásában

Minden hős ellen egy D.Va tipp, így Mechakadályozhatjuk őket a sebzés kiosztásában

D.Va kétségtelenül az egyik legnépszerűbb karakter az Overwatchban, nem csak a competitiveben, de az OWL-ben is szeretik a játékosok.

Mercy mögött a második legtöbbet választott hős mind a competitive módban, mind az Overwatch Leagueben, tehát rengetegen szeretnek vele játszani, illetve az is kiderül, hogy tökéletesen beleillik szinte az összes taktikába.

Competitiveben minden besorolást figyelembe véve 9 százélék felett van a pick rate-je és 52 százalék feletti győzelmi arányt tud felmutatni. Egyedül Grandmasterben előzi meg Mercy-t, ott már meghaladja a 10 százalékot is a pick rate, illetve nagyot ugrik a win rate is, hiszen 56,27 százalékon áll jelenleg a karakter.

Overwatch Leaugben pedig a 62 mérkőzés alatt majd 100 órát játszottak vele a csapatok az első szezon első etapjában.

KarQ most Jeff "emongg" Anderson-t kérte fel, hogy minden hős ellen adjon 1 tippet. A 27 éves amerikai profi CS:Go játékos volt korábban, aztán visszavonult, majd főállású streamer lett belőle. Az Overwatch kedvéért azonban visszatért és eltökélt szándéka, hogy az egyik legjobbá váljon. Jelenleg a Selfless Gamingben játszik, és a tavalyi évben elért már néhány eredményt.

No de mire figyeljünk, ha D.Va-val játszunk?

Talán a legtöbb D.Va player nem tudja, hogy a a közelharci támadással cancelezni lehet a Boosters-t. Ez egy kis extrát jelent, hiszen a repülés 25, míg az ütés 30-at sebez. Ennek ellenére meg lehet oldani a meleet úgy is, hogy nem szakítjuk meg az utazásunkat. Következő a trükk: a Boosters aktiválása után rögtön lendítjük a robotkarunkat, azonban, ha túl lassúak vagyunk akkor megszakad a repülésünk. Ez a 25 plusz 30 mellett egy újabb 30-at sebző pofont jelent lövések és rakéták nélkül.

Ami pedig a hősöket illeti, ne várjuk meg míg nekünk ront Rocket Punch-al Doomfist, repüljünk át felett, majd visszafordulva ledarálhatjuk őt. Ha Genjit meglátjuk vagy meghalljuk, hogy ultizott, akkor D.Va-val rögtön próbáljunk ráboostolni, hogy ellökjük a többiektől, így kevesebb esélye lesz lekaszabolni a társainkat. Egy remek McCree ellen a Matrix megfelelő időzítése kulcsfontosságú, bár egy tapasztalt western hős kivárja míg lejár, ezért akár a testünkkel is levédhetjük a lövéseit. Gyorsan leszűrhető, hogy legtöbb esetben az lesz a feladatunk, hogy megakadályozzuk az ellenfeleket az Ultimate-jük kihasználásában és megvédjük a csapattársainkat a nagyobb csapásoktól. Minden további tipp és mozdulat kiderül a videóból:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!