Az első nap után megvannak az első kiesők a Katowice Major-ön

Az első nap után megvannak az első kiesők a Katowice Major-ön

A compLexity Gaming és az Effect az első két búcsúzó együttes az ESL One Katowice Major versenyén.

Az öt napos, 1 millió dolláros tornának 16 csapat indult neki, azonban az első 24 órát követően ketten már búcsúzni kényszerültek. Lengyelország első Major versenyéről az orosz Effect majd az amerikai compLexity Gaming pottyant ki.

Effect

Az Effectnek nem volt sok szerencséje, ugyanis már az első körben megkapta a TI győztes Team Liquid-et. A felső-ág első körében bo1-ben küzdhettek a felek, meglepetés azonban nem történt, hiszen a világbajnok gyorsan az alsó-ágra száműzte az oroszokat.

Az OG és Effect között az első mérkőzés az alsó-ágon egy komplett vérfürdő volt, 38:7-es végeredménnyel. Az oroszok a szakadék szélére kerültek, majd megpróbálták életben tartani az álmaikat a második menetben. Sokkal jobbak és magabiztosabbak voltak, sikerült is előnyt kovácsolniuk az első percek után. A végsőkig harcoltak és kitartottak, de az OG végül áttörte a védelmüket és másodszor is győzelmet arattak. Az Effect pakolhatott.

Game 1

Game 2

compLexity Gaming

A Mineski és a compLexity Gaming egy 35 perces adok-kapok zúzást produkált. Az utolsó 5-10 percben viszont nagyon beindult a Mineski oldalán a Timbersaw és végül bedarálták az amerikaiakat.

A coL és az OpTic már előzetesen is izgalmasnak tűnt, majd hozták is elvártakat. Mindkét együttes erején felül teljesített. Mindhárom meccsen fontos tényező volt a draft, igyekeztek túljárni a másik eszén a pickekkel. Az első meccs ezáltal a compLexity-é lett, a második viszont a Gyroval és a Phantom Lancerrel az OpTicnak kedvezett. Aztán az utolsó, mindent eldöntő meccsben a több életerő töltéssel is megtűzdelt OpTic túl soknak bizonyult a coL-nak, 40 perc után véget ért a játék.

Az ágrajzot és a többi eredményt itt láthatjátok:

A csoport

B csoport

A küzdelmek ma tovább folytatódnak, melyet az ESL facebook oldalán ti is nyomon követhettek angol nyelven.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!