Gigászi döntőt rendeznek a Katowice Major utolsó napján

Gigászi döntőt rendeznek a Katowice Major utolsó napján

A ViCi Gaming és a Virtus.pro kiállta az idő és a kitartás próbáját, mindkét csapat készen áll, hogy az ESL One Katowice Major döntőjében összecsapjanak egymással.

16 együttessel indult útjára, mostanra azonban mindössze 2 csapat maradt Lengyelországban, az első Dota 2 Major versenyén, melyen 1 millió dollárt és 1500 DPC pontot osztanak szét a legjobbak között. Öt nap alatt a ViCi Gaming és a Virtus.pro folyamatosan fantasztikusan teljesített, végül pedig elnyerték a jogot, hogy 2018 első Major tornájának a fináléjában is bizonyíthassanak.

A rájátszás első elődöntője nagyon vadra sikerült és mindhárom meccsre szükség volt a döntés érdekében. Annak ellenére, hogy a Team Liquid meglepetést okozott az első pályán a Broodmother utolsó pickel, illetve az early gameben egy jókora előnyt is kidolgoztak, a ViCi Gaming nem adta fel és kitartóan állta a sarat. Egymás után háromszor is elbukta a teamfightot az európai ötös, a VG pedig ezáltal erőre kapott. A Naga Siren, Gyrocopter, Death Prophet, Warlock, Batrider egyre inkább beindult és a mid gameben már nem is lehetett őket megállítani. 32 perc után egy csodálatos comebacknek köszönhetően a vezetés a kínaik kezébe került.

A második meccsben aztán a VG megint a bevált Naga, Gyro kombót alkalmazta, viszont most egy Clockwerkel füszerezték meg. Az early game megint gyengébben indult számukra, azonban a killek és a kapaszkodás ellenére a másik oldalon most Miracle Juggernautjával álltak szemben. Rekordot döntött vele Amer Al-Barkawi, hiszen fél óra után 23k feletti networthel még egyetlen Jugg profi játékos sem rendelkezett top versenyen. Mondanom sem kell, 36 perc után az állás végül 1-1-é módosult.

A harmadik játék viszont egy olyan sztori, amit a rajongók nem egykönnyen felejtenek majd el. A ViCi Gaming mindössze a Nagát tartotta meg, ezen kívűl átvariálta a draftját és elhozták többek között az Alchemistet is. Éppen ezért a Team Liquid hihetetlenül agresszív játékot játszott, amint lehetőségük nyílt a pushra, azonnal mentek előre, hogy befejezzék a meccset. Ez azonban nem sikerült nekik, remekül védekezett a dire oldal és persze egyre inkább megerősödtek a core hőseik. 3 tank volt a csapatukban, akik szép lassan elpusztíthatatlanná váltak. A rengeteg teamfight után aztán az 58. percben letarolták egymás bázisát és nekiestek az Ancientek elpusztításának. Miracle egyedül igyekezett gyorsabban rombolni, mint a ViCi játékosai, de nem tudta ezt megoldani, így végül a kínaiak örülhettek a döntőbe jutásnak.

ViCi Gaming 2-1 Team Liquid

A másik elődöntőben a Virtus.Pro hihetetlen könnyedséggel győzte le a Fnatic-ot. Envyéknek egyszerűen sem a draft, sem a játékstílus nem feküdt.

Virtus.Pro 2-0 Fnatic

A döntőt 14 óra után magyarul is nézhetitek az alábbi csatornán:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!