Tarolt az ESL One Katowice fináléjában a Virtus.Pro

Tarolt az ESL One Katowice fináléjában a Virtus.Pro

A vártnál jóval könnyebben győzte le a ViCi Gaminget a Major döntőjében az orosz együttes, hisz esélyt sem hagyott az ázsiaiaknak.

Nem valószínű, hogy bárki megjósolta volna előre ennek a két együttesnek a döntőzését. A Virtus.pro éppen csak átesett egy átigazoláson, a ViCi Gaming pedig szépen játszott, de nem sokan mondták volna rájuk, hogy top tier csapat. Végül a nagyszínpadon az oroszok a Fnaticot verték könnyedén, a kínaiak a világbajnok Team Liquidet ütötték ki és jutottak be a fináléba, ahol egy bo5 várt mindkettejükre.

A sorozat első meccse egy hatalmas stomp volt a Virtus.Pro részéről. 29 perc alatt lemosták a pályáról a VG-t, miután Vladimir 'no[o]ne' Minenko egy 12|0|10-es Gyrocoptert hozott össze.

Aztán a következő pályán majdnem ugyanaz volt a forgatókönyv, hiszen itt is feltörölték a padlót a kínai ötössel, no[o]ne megint parádézott a helikopterrel (12x ölt, bár most kétszer meg is halt). Gyorsabban befejezték ezt a mapot, mint az előzőt, 25 perc után már 2-0-ára vezettek a döntőben.

Aztán a harmadik mérkőzés hozott egy kis változást. Az utolsó utáni esélyét kellett megragadnia a VG-nek. Sikerült nekik élni a lehetőséggel, dacára a nagy nyomásnak felülkerekedtek ellenfelükön, bár ehhez az is kellett, hogy a VP egy kicsit lazítson az eddig megszokott tökéletes draftján. Zeng 'Ori' Jiaoyang Puck-ja jó választás volt, de ami még fontosabb, hogy hihetetlenül jól is játszott vele, ezzel is segítve együttesét a szépítéshez.

A negyedik pályán már visszatértek a rendes kerékvágásba, a VP újra egy bombaerős ötöst pickelt. Ez volt a széria leghosszabb meccse, azonban ez sem tartott tovább 32 percnél. Az orosz gárda tökéletesen játszott és az sem hátráltatta őket, hogy ezúttal Roman 'RAMZES666' Kushnarev vette át a Gyro irányítását. No[o]ne a Pugnát kapta és, mint kiderült nagyszerűen kiegészítették egymást. Aleksey 'Solo' Berezin Disruptora elől pedig végképp nem volt menekvés.

Virtus.Pro 3-1 ViCi Gaming

A párharc után nem maradhatott el az MVP kisorsolása sem, melyet a Na'Vi-ból a verseny előtt átigazolt support játékos, Vladimir 'RodjER' Nikogosyan nyert meg. Egy Mercedes-Benz gépjármű büszke tulajdonosává vált. Tavaly az ESL One Hamburg versenyén csapattársa, Aleksey 'Solo' Berezin részesült ugyanilyen jutalomban. Tarolt tehát a Virtus.Pro, amelynek hatására még Kvalifikációs Pontok tekintetében is a lista élére ugrott.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!