Rekordmennyiségű játékban próbálhatod ki magad a győri és debreceni PlayIT-eken!

Soha egy korábbi PlayIT-en sem volt még ennyi kipróbálható játék és versenyszám, mint amivel most készülnek majd a szervezők.

Igazán nagy dobásra készül most a PlayIT a győri és debreceni állomásokon. Azt eddig is megszokhattuk már az évek során, hogy továbbra is ez az ország, de szép lassan a régió legnagyobb expoja, ahol számos játékbemutatóval, e-sporttal, youtuberrel és persze rengeteg tevékenységgel találkozhatunk. Ám a PlayIT itt nem áll meg, és még magasabbra szeretné tenni a lécet. Az is könnyen megeshet, hogy ennyi program mellett nem is lesz mindenkinek ideje mindent kipróbálni egy-egy nap alatt.

Jövő hét végén érkezik a győri PlayIT!

Már alig több, mint egy hét és érkezik a PlayIT következő vidéki állomása, ami nem más lesz; mint Győr!

Eddig sem volt egyébként egyszerű dolga azoknak, akik nem csak egy-két esemény miatt mentek ki egy-egy PlayIT-re, mint jómagam az e-sportokért. Március 3-án Győrött és március 11-én Debrecenben azonban különösen nehéz dolgunk lesz, ha tényleg mindent meg akarunk nézni. Mindkét helyszínen lesz egyrészt 3v3 League of Legends összecsapás, ahol folyamatosan cserélik majd egymást a csapatok King of the Hill rendszerben, vagyis aki kikap, az kiesik.

A PUBG-sok sem szomorkodhatnak, hiszen összesen 28 gépen lehet majd versenyezni egymással, akár csapatok is jöhetnek nyugodtan, ha szeretnék megmutatni, hogy ők Erangel, vagy épp Miramar királyai. Aki viszont nem feltétlenül versenyezni szeretne, hanem csak kipróbálni, ráadásul új környezetben, az is megteheti, hiszen XBOX One-on is lesz erre lehetőség.

Természetesen nem ez lesz az egyetlen lövöldözős játék, hiszen az első számú FPS játék, a CS:GO is képviselteti magát. Itt leginkább a pontos célzás lesz majd fontos, mivel 1 v 1-es aim mapokon mérhetitek össze tudásotokat. Aki gyorsabban és pontosabb rántja a fegyvereket, azé lesz jó eséllyel a győzelem. Még mindig az FPS-eknél maradva, lesz még CoD: WWII is, amit összesen 21 kioskban próbálhattok ki PS4 konzolokon.

A sebességmámorban élők is megtalálják számításaikat. Akik csak egyszerűen vezetni szeretnének a végtelen utakon, azoknak itt lesz a Forza Motorsport VII, ráadásul playseatekben, szóval a kontrollert felejtsük el, jöhet a kormány, váltó és pedálok. Az ügyeskedésre vágyóknak pedig itt lesz a Rocket League, hogy kicsit ötvözzük a vezetés örömét a focival. És ha még ez sem lenne elég, akkor XBOX One-on a Monster Supercross is kipróbálható lesz.

Ha van, akinek esetleg idegen a kontroller és az egér billentyűzet párosítás, azoknak itt lesz a Clash Royale, amihez a szervezők még a telefont is kölcsönzik. Be tudod dönteni az ellenfél tornyait, mielőtt ő dönti be a tieid? Ha már Clash Royale és kártyarendszer, a TCG szerelmesei sem maradnak szórakozás nélkül, Hearthstone-ban is megmutathatod tudásod és valahol a szerencsédet is 1 v 1-ben. 

Lesz lehetőség a virtuális valóságban is elveszni kicsit, ráadásul mindezt több eszközön, úgy mint az Occulus Rift CV, Occulus Rift DK2, HTC VIVE, vagy éppen a PS4 Pro és PS VR. Külön jó hír, a Star Wars rajongóknak, hogy a Lenovo Mirage Jedi Challengesben is szerencsét próbálhatunk egy AR headsettel. Aki nem tudja ezt elképzelni, annak itt egy videó szemléltetésképp! Mindenképp érdemes egyébként egy pillantást vetni rá, hiszen a játék egyelőre Magyarországon semmilyen formában nem kapható, és először a győri PlayIT-en próbálhatja ki a magyar közönség.

A konzolok rajongóinak itt lesz majd a Nintendő Switch, ahol The Legend of Zelda: Breath of the Wilddal, Splatton 2-vel, Super Mario Odyssey-vel, Mariokart 8-cal és Pokken tournament DX-el is játszhatunk. Továbbra is a konzoloknál maradva, az új XBOX One X-en is számos játékot kipróbálhatunk: Fifa18, Star Wars Battlefront II., Super Lucky's Tale, Minecraft 4K, Assassin's Creed Origins, Cuphead, NBA2k18, Middle Earth Shadow of War, Project Cars 2 és az Injustice 2. Csak győzzünk mindegyikre időt szánni.

Ennyi játék mellett valószínűleg senki sem fog unatkozni és a különféle egyéb programokról, előadásokról és sztárvendégekről még szó sem esett. Szeretnél részt venni ezen az eseményen? Nincs más dolgod, mint felmenni a www.playit.hu-ra, hogy megvehesd a saját jegyed.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!