Dendi lett az év MOBA játékosa

A Great Gamers Awards-on több Dotás és LoL-os játékos közül őt választották 2017 legjobbjának.

Nem áll távol a valóságtól, ha azt mondom Danil "Dendi" Ishutin egy élő legenda a Dota 2-es közösségen belül. A hírnevét most egy újabb egyéni díjjal öregbítette, miután megnyerte a 2017-es év MOBA játékosa címet Franciaországban a Great Gamers Awards-on.

Ukrajnában, Lviv-ben született és rendkívül korán megismerkedett a videojátékokkal. Miután bátyja összeházasodott és magával vitte a család számítógépét, a fiatal Dendi kénytelen volt net-kávézókban tengetni a mindennapjait. Először a Counter Strike nyerte el a tetszését, majd nem sokkal ezután a Warcraft 3 világa csábította el. Kisebb helyi tornákon indult, melyek közül néhányat meg is nyert és nagyon megszerette a versenyszerű játékot. Aztán egy bizonyos DotA keltette fel az érdeklődését, így gyorsan bele is vetette magát, rövid idő alatt pedig az egyik legjobbá vált. Talán sokan nem tudják róla, de pályafutása elején igazi support játékos volt, rengeteget gyakorolt. Miután kijuttatta saját csapatát egy kijevi bajnokságra, a "Wolker.Gaming" nevű együttes meglátta benne a potenciált és szerződést kínált neki, így 17 évesen elindult a profi karrierje.

DotA

2006-ban a WG részeseként egyre több időt fordított a játékra és igyekeztek minél több versenyen részt venni. Legbecsesebb medálja a MYM Prime Nations-ön szerzett bronzérme lett. Még ebben az évben egyesült a WG a Kingsurf.International gárdájával, így a KS.int játékosaként teljes állású gamer válhatott belőle. 2008-ban jött az első nagy váltás, miután a DTS-hez igazolt, de nem sokkal később visszatért a KS-hez, azonban ez sem tartott sokáig, hiszen 2009-ben újra a DTS-nél kötött ki. Eredményei között megtalálható az ESWC 2010 második és a WDC harmadik helyezése is. 2010 végén pedig a Natus Vincere mellett kötelezte el magát.


Kevesen játszanak igazán jól ezzel a hőssel, közülük is kiemelkedik az elképesztő tehetségével, élmény nézni a hentesét akció közben!

Dota 2

Sok idő nem telt el az első sikerek átéléséig, hiszen a 2011-ben bejelentett The International világbajnokságot megnyerte a Na'Vi színeiben. Számos tornagyőzelmet hoztak még össze, illetve további 5 vb-n vett még részt az ukrán együttessel. A világ egyik legjobb midese vált belőle és rajongók tízezrei zárták a szívükbe közvetlen és emberséges személyisége miatt. Az utóbbi időben már nem ragyog olyan fényesen a csillaga, ettől függetlenül továbbra is kitart a Na'Vi mellett és igyekeznek felzárkózni a legjobb csapatok mellé, bár ez egyelőre nem igazán akar összejönni. A tavalyi évet illetően győztek a Adrenaline Cyber League Majorön, ott voltak a DreamLeague 8. szezon legjobb 4 csapatában és részt vettek a PGL Open Bucharesten is. Dendi egy különös rekord birtokosa is, hiszen több, mint 1500 mérkőzést játszott le egy együttesben.

A Great Gamers Awards díjai között volt még jó néhány szekció, választottak legjobbat FPS, RTS és Sport játékokban is. MOBA kategóriában Dendi a következő játékosokkal küzdött meg a kitüntetésért:

  • Sébastien "7ckngMad" Debs (Dota 2 - OG edzője)
  • Søren "Bjergsen" Bjerg (LoL)
  • Vladimir "Noone" Minenko (Dota 2 - VP)
  • Clinton "Fear" Loomis (Dota 2 - EG)
  • Peter "ppd" Dager (Dota 2 - OpTic)
  • Song "Smeb" Kyung-ho (LoL)
  • Steven "Hans sama" Liv (LoL)
  • Kang "Ambition" Chan-yong (LoL)
  • Jesper "Zven" Svenningsen (LoL)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!