Dorado-n és Gibraltar-on van néhány remek Turret spot

Dorado-n és Gibraltar-on van néhány remek Turret spot

Competetive módban az összes szintet egybegyúrva Torbjörn a harmadik legkevesebbet választott karakter, ennek ellenére megvannak az erősségei.

Az egyik legfőbb tulajdonsága, hogy le tud pakolni egy pimasz turretet, mely sok sebzést ki tud osztani, illetve sokat segíthet a védekezés során. Az Escort (Payload pátyolgatós) pályákon különösen nehéz dolga van az embernek, ha a törpével szeretne jól szórakozni, hiszen egy-kettőre lezúzhatják a kis védelmi egységünket. Redditen egy felhasználó, Skulz összeállított egy elég komoly anyagot arról, hogy miként is érdemes ezek közül 2 mapon elhelyezni a turretet, hogy a lehető leghatékonyabb lehessen.

Fontos azonban tudni, hogy nem minden térképen működik. Torbjörn egy különleges hős, s nem minden pályán lehet jól alkalmazni, ezért esett a választás Dorado-ra és Watchpoint: Gibraltar-ra, ahol hatékony választás lehet. Csakis a defenzív szakaszban válasszuk őt. Nyilvánvalóan vannak olyan helyzetek, amikor támadóként is működhet, de leginkább azt javasolja Skulz, hogy csakis a védelem megerősítése végett tegyük le mellette a voksunkat. Nem feltétlenül kell pajzs a turret elé, hogy igazán hatékony legyen. Játék közben képesek lehetünk arra, hogy egy pajzs-alapú hős, például Orisa vagy Reinhardt nélkül is bevédjük a kis tornyunkat. Emellett megemlítendő, hogy ne panaszkodjunk a csapattársaknak, ha mégis megsemmisül. Figyeljünk a biztonságos elhelyezésekre. A turret fő célja az, hogy túlélje a támadásokat és remek fedező tűzet biztosítson egy bizonyos terület védelme érdekében. Ne nagyon tegyük olyan nyílt helyre, ahol az ellenségesből bárki észlelheti és felrobbanthatja.

Természetesen e helyeken kívül más életképes megoldás is helyes lehet. Alacsonyabb szinteken egyébként az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják a tornyot, de nem árt azért megtanulni azokat a pozíciókat, amelyek még a tapasztalt játékosok ellen is működnek.

Dorado

Első pont

Használjuk a falat a jobb oldalon, így részben fedezhetjük a turretet és biztonságosan javíthatjuk is. A mérkőzéstől és rangtól függően ez az elhelyezés sokáig tarthatja ezt a pontot. Viszont Pharah és Widowmaker könnyen elpusztíthatják. Vigyázz a hátulról támadókra is. Ha van egy Reinhardt vagy Orisa a csapatban, csak pakoljuk a kis szerkezetet a pajzs mögé.

A leggyakrabban használt hely az első ponton. Nagy területet, beleértve a fő bejáratot is lefedi, bár rendkívül sérülékeny lehet a jobb oldalról érkező tamadásoktól.

Remek hely, ha van egy-két tankunk a hídon. Innen az összes támadó hőst képes lőni.

Nem a legjobb pont, de a végső küzdelemben még jó is lehet. Különösen akkor lesz hatásos, ha elérhető a Molten Core képességünk. Alternatív megoldásként a jobb oldalra is letehetjük, viszont ilyenkor számolnunk kell a limitált látótávolsággal.

Második pont

A legtöbb magaslat nem feltétlenül működik, mert túl sok a nyílt terület. Pharah, Genji, és Junkrat könnyedén kibabrálhat velünk.

A torony szűk látómezővel rendelkezik, de képes az út lefedésére. A fa segíti a torony elrejtését, bár általában a csapat fog sok erőforrást felhasználni ezen útszakasz megvédése érdekében.

Ez a szoba egy szolid hely a turret számára. Remek a kilátása és részben a fal miatt védve is van. A sniperek és Pharah azonban távolról könnyen kilőhetik.

Molten Core mellett ebből az ablakból sok borsot törhetünk az ellenfél orra alá.

Harmadik pont

Nincsenek olyan király lehetőségek a harmadik pont első felében. Gyakran csak a csapattársaid mögött helyezd el a tornyot, hogy ezzel is idegesítsd az ellenfelet. Lepakolhatod a magaslatokra is, de kétségtelenül nem tart majd sokáig. Ehelyett a térség második felében már sokkal biztonságosabb pozíciók vannak, amellyel megakadályozhatja az ellenséget az előrenyomulásban, ráadásul még védve is vagyunk a flankerektől.



A következő oldalon Watchpoint: Gibraltar mapot nézhetitek meg ugyanilyen lebontásban!

Watchpoint: Gibraltar

A kezdő területen számos lehetőségünk van a torony számára, de nem mondhatóak optimálisnak. A Torbjörn játékosok általában a Rooftopra rakják a tornyukat, de ott a csapatok folyamatos segítségére van szükségük: egy pajzs, amely megvédi a szemből érkező támadásoktól és kell valaki, aki foglalkozik a Short and Long-ből érkező flankerekkel is. Összességében túl sok erőforrás szükséges ahhoz, hogy életképes legyen. Ráadásul nincsenek biztonságos pozíciók a földszinten vagy az alagútban sem.

A hídon lévő torony is hatástalan. Maximum azért rakhatjuk ide, hogy töltsük egy kicsit az ultinkat.

Az Overlook a legbiztonságosabb hely, de még mindig nem mondható jónak. Innen fedezhetjük a csapatunk hátát és az út egy apró részét, illetve a turret kissé jobban védve van a flankerektől.

Végül csak akad egy csodálatos hely, hogy a pontot lefedjük. A torony biztonságban van a nagy hatótávolságú támadásokkal szemben és még a társakat is meg tudja védeni a Pharah-tól.

Elvileg a csapat Mercy játékosai szeretik ezt az elhelyezést, mivel csak megcélozzák menekülésképpen és felrepülnek ide.

További pontok a pályán










TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!